Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

Kokken og kongen


Beskrivelse


Billedbog med rimet tekst. Eventyret om kongen der søger sig en kok og finder Bob. Han vil rigtig gerne være kok, men tør ikke. Alligevel bliver han kongens kok og kongen skubber på for at få Bob til at stille mad på det kongelige middagsbord.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2018

af

af

Helle Laursen

d. 15. nov. 2018

Der var engang en konge, der havde fået nok af junkfood, og derfor søgte han en kok. Men det var ikke nemt at finde en. Utallige kokke gav prøver på deres kokkekunst, men ingen faldt i kongens smag. Lige indtil han mødte Bob. For 3-6-årige.

Eventyret om kongen og kokken Bob. Kongen er træt af pizza og burgere, søger en kok og finder Bob. Han vil gerne være kongens kok, hvis han altså bare turde. Kongen ansætter ham alligevel og skubber på for at få Bob til at stille mad på det kongelige middagsbord. Kongen ønsker sig friskfanget fisk med pomfritter på tallerkenen. Bob er dog bange for alt, så kongen må tage med Bob ud at fiske og hjælpe med at skrælle og snitte kartofler til pomfritter. Indbundet.

Et nyt eventyr fortalt på rimende vers af Julie Donaldson, der har skrevet en lang række kendte billedbøger. Blandt andet historien om "Grøflingen" og "Superorm", der også er på rim. Bogen har eventyrlige og flotte illustrationer med mange detaljer, der understøtter teksten fint. Historien er lige til hygge ved sengetid og er fuld af humor og charmerende rim.

Der er rigtig mange eventyr i billedbogsformat, både de mere klassiske og eventyr i en nyfortolket udgave. Her er to, begge fyldt med humor. Et i klassisk stil: Væbner Jørgen og dragenDe tre Bukke Bruse i skole og et nyt De tre Bukke Bruse i skoleDer er rigtig mange eventyr i billedbogsformat, både de mere klassiske og eventyr i en nyfortolket udgave. Her er to, begge fyldt med humor. Et i klassisk stil: Væbner Jørgen og dragen og et nyt .Informationer og udgaver