Bøger / skønlitteratur / roman

Kokken


Beskrivelse


Spændingshistorie om Maravan, asylansøger fra Sri Lanka. Han er kok og involveres i en ganske speciel cateringsvirksomhed. Det handler bl.a. om våbenhandel, finansverdenen globalt og i Schweitz, sexindustrien og etniske stridigheder ude i verden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. apr. 2011

af

af

Beth Høst

d. 26. apr. 2011

Underholdningsgenren, måske med lidt anderledes ingredienser skal nok være denne bogs modtagere. Det er ikke en almindelig spændingshistorie, den har elementer om etniske konflikter, om asylansøgeres vilkår, om finansverdenens omtrentlige kollaps for få år siden og om kvindeundertrykkelse. For nu at nævne nogle af plottets elementer, så foruden en kærlighedshistorie skal læseren være klar til at høre om lidt af hvert.

Forfatteren er schweizisk bestsellerforfatter, og har udgivet 7 romaner. Denne er den første på dansk. Historiens hovedfigur er den tamilske asylansøger, Maravan, der arbejder som køkkenhjælper, trods sine store talenter som kok. Da han mister jobbet, starter han en cateringsvirksomhed sammen med en kollega. Han kan på basis af sin bedstemors traditionelle opskrifter fremstille moderniserede og effektive "afrodisierende" måltider. Nu får vi så en mangfoldig historie, der desværre fortælles i et sært kedeligt sprog, og lidt stive personskildringer. Af elementer i beretningen kan nævnes: intolerance overfor indvandrere; finansverdenens grådighed; borgerkrigen i Sri Lanka; børnesoldater; prostitution; illegal våbenhandling og historiens centrum: molekylært fusionskøkken.

I spændings/underholdningsgenren kunne Ole Clifford nævnes, men det er svært at trække paralleller til andre romaner i underholdningsgenren om mad, dertil er denne bogs opskrifter for utilgængelige, kan højst inspirere.

Opfindsom og anderledes baggrund for en historie fortalt i et uengageret sprog.


litteratursiden.dk

d. 6. juni 2011

af

af

Marianne Träff

d. 6. juni 2011

Hvis du vil vide, hvordan du forøger din og din partners seksuelle potens,så skal du læse denne sensuelle, erotiske og eksotiske roman, om hvordan man bruger mad som afrodisiakum. Maravan er flygtning...