Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kokkeskole


Beskrivelse


Knapt 100 opskrifter på velkendte, danske populære retter. Ved hver opskrift ingrediensliste, punktopskrift, tip, vinforslag, tid og tilbehør.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2010

af

af

Lene Kristiansen

d. 5. nov. 2010

Kokkeskole henvender sig ikke, som titlen kunne indikere, til glade nybegyndere. Den er til dem, der er i gang, men måske er kørt trætte i hverdagen og savner succeser med de basale retter. Det skulle der være garanti for at få her.

Bo Bech, en spændende og ellers kontroversiel kok, har lavet en lille handy bog med god, enkel og nem mad. Sætter man et realistisk ambitionsniveau, læser opskriften godt igennem, giver sig tid, tænker sig om og smager undervejs, går det ikke galt med Bech i hånden. Han har samlet en række supper, grøntsagsretter, fisk, kød, skaldyr, saucer, sødt og alt det andet, knapt 100 opskrifter i alt, på velkendte, danske populære retter: frikassé, stegte sild, pastadej, bearnaise, flæskesteg, hummerbisque mv. Ved hver opskrift ingrediensliste, punktopskrift, tip, vinforslag, tid og "serveres med:" - og har man læst på lektien ved man, at tilbehørets ingredienser og tilberedelsestid ikke er indregnet. Billederne til de fleste retter ligger som en frise øverst og er ikke særlig bevendte, til gengæld fine ved de enkelte opskrifter, hvor arbejdsgangen både skrives og vises i fotos. Hyggeligt layout med personligt touch.

Der findes en række køkkenskoler med fokus på fonde, udskæringer mv., Bechs bog træder et skridt videre til de klassiske basisretter. I tilgang meget lig Nikolaj Kirks bøger om hverdagsmad.

En dejlig uhøjtidelig kogebog med fin, enkel basal mad baseret på traditioner fra det danske køkken.