Bøger / skønlitteratur / roman

Kold angst


Beskrivelse


Krimi. På Thulebasen arbejder et amerikansk forskerhold i begyndelsen af 1990'erne på at skabe et middel, der kan styrke folks kulderesistens. Den danske journalist, Matthew, kommer på sporet af forsøgene, og opdager, at der er skjult en del information om dem, og at de også har indflydelse på begivenheder i Grønland i dag.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 22. feb. 2018

På Thulebasen arbejder et amerikansk forskerhold i begyndelsen af 1990'erne på at skabe et middel, der kan styrke folks kulderesistens. Men er det nu så ufarlige, som det umiddelbart ser ud til? Forsøgene trækker tråde op til livet i nutidens Grønland, og det komplekse plot rammer bredt blandt folk med hang til solid klassisk suspense.

Mathew, som vi også mødte i Pigen uden hud, er stadig på Grønland, hvor han plejer sine ar på sjælen, og sammen med den utilpassede tidligere morderske Tupaarnaq hvirvles ind i en grusom sag, som viser sig at have tråde tilbage til Thulebasen i 1990'erne - og betydning for den geopolitiske udvikling i den arktiske region i dag. Sagen er ikke kun kompliceret, den viser sig også at have relationer til Mathews far, som har været meldt død i næsten 1/4 århundrede, og handlingen involverer en lang række meget blodige mord.

Mads Peder Nordbo, som efterhånden har 4 titler bag sig, skriver godt, og udnytter sproget fint. Plottet er kompliceret, men Nordbo har godt styr på det, og han efterlader kun den ene løse tråd, som kan sikre sammenhængen med et 3. bind i serien. Tempoet er hæsblæsende, og ind i mellem bevæger de mange spændingselementer hen mod randen af det trivielle, men det hænger godt sammen og appellerer til rå læsning i et langt hug.

Det er ikke en thriller for alle, men rigtig mange af dem, der slugte Mænd der hader kvinder vil også sluge denne serie.


litteratursiden.dk

d. 3. apr. 2018

af

af

Line Hoffgaard

d. 3. apr. 2018

Anden krimi med Matthew Cave byder på grumme storpolitiske hemmeligheder. Det er råt, barsk og gjort af det stof, der kunne gøre sig godt på det store lærred. Mads Peter Nordbos anden krimi om journal...