Bøger / skønlitteratur / roman

Kold dag i helvede


Beskrivelse


En hundeopdrætter og hans hjælper - eller elskerinde? - arbejder sammen i et usselt hus i Nordnorges vildmark. Hvem overlever vinteren?

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2016

af

af

Camilla Sejerøe

d. 12. jan. 2016

Her er alting på overfladen, kulden er hård, der er hvidt udenfor, og alt er råt for usødet. En roman til læsere af semi-erotik og spænding.

Den navnløse hovedperson befinder sig på et hundeopdræt langt oppe i det kolde nord, hvor man ikke taler om tingene, ikke græder og ikke har følelser. Hun har et stærkt erotisk forhold til manden, hun bor sammen med. Der er beskrivelser af hundene og den nådesløse natur omkring dem. Anne B. Ragde er en kendt forfatter med en stor produktion bag sig. Her er en af hendes tidligere romaner oversat til dansk.

Det er en skarp roman uden mange formildende omstændigheder. Der er erotik, men der er også had og uforsonlighed. Den er egentlig velskrevet, men jeg var efterfølgende meget i tvivl om, hvad den egentlig ville mig.

Fyrre dage uden skygge beskriver også det uforsonlige ved den nordnorske/samiske vildmark. Der er i begge beskrivelser af, hvad det gør ved mennesker at leve ekstremt afsondret og barskt.


litteratursiden.dk

d. 3. mar. 2016

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 3. mar. 2016

Fifty shades of Grey i den norske vildmark. Bogen emmer af sæd, blod og snavs, men bliver aldrig rigtig spændende. I den norske vildmark har en kvinde slået sig ned hos en mand. Han lever isoleret på ...


Berlingske tidende

d. 5. feb. 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 5. feb. 2016


Politiken

d. 12. feb. 2016

af

af

Anne Bech-Danielsen

d. 12. feb. 2016


Weekendavisen

d. 23. mar. 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 23. mar. 2016