Bøger / skønlitteratur / roman

Kold frygt


Beskrivelse


Krimi fra Georgia, hvor retsmedicineren Sara Linton kaldes ud til et tilsyneladende selvmord, der dog er starten på en række forbrydelser i universitetsmiljøet, og hvor også Saras nærmeste bliver involveret.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. sep. 2012

af

af

Per Månson

d. 27. sep. 2012

Nu bliver der endelig bragt orden i Slaughters serier, så hendes mange læsere kan få hele historien og andre roligt kan springe på nu, hvor det er mindre uoverskueligt.

Karin Slaughter er en af USAs bedste krimiforfattere, der arbejder med tre serier, der fletter sig ind i hinanden. Kold frygt er oprindelig fra 2003 og er nummer 3 i serien med Sara Linton, hvor Hvid død, 2010 i vore kataloger tidligere har haft denne placering. Linton er retsmediciner og bliver kaldt ud til fundet af en ung studerende, der tilsyneladende har kastet sig ud fra en bro. I bilen har hun sin højgravide søster, Tessa, der under et ophold på naturens vegne bliver stukket ned, og så er der måske en sammenhæng. Ellers viser den sig, da pigen, der fandt den unge mand også bliver offer for et arrangeret selvmord. Det er en dødspændende historie, der involverer hovedpersonerne og tidligere kolleger. Den er skrevet i et godt sprog og kun i enkelte teknologiske detaljer mærker man de knap 10 år, romanen har på bagen.

En åbenlys sammenligning med en anden kvindelig retsmedicinerserie - Patricia D. Cornwells Kay Scarpetta-serie - falder efter min mening helt klart ud til Slaughters fordel, da hun er mindre forudsigelig og samtidig ikke svælger i retsmedicinen ud over det nødvendige. Slaughters bøger bør læses i den rigtige sammenhæng, hvad der heldigvis endelig er muligt, idet de resterende "manglende" bind også udgives nu.

Et længe savnet bind i en fremragende og begavet krimiserie.