Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kolde kys


Beskrivelse


Emma og veninden Sylvia nærmer sig sandheden om drengehjemmets skumle fortid. Emmas følelser for Finn udvikler sig, men kan man have et forhold til et spøgelse?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2018

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 26. sep. 2018

2. del i den spændende serie "Drengehjemmet" om Emma, der bor i et hjemsøgt hus - et tidligere drengehjem med en skummel fortid. Til selvlæsning for 11-14-årige piger, med hang til krimi, mystik - og lidt romantik.

Vi er tilbage, hvor vi slap i første bog om "Drengehjemmet"; Emma og veninden Sylvia forsøger fortsat at løse mysteriet om, hvad der egentlig skete på det gamle drengehjem, hvor Emma nu bor sammen med sine forældre, og hvorfor det spøger. Pigerne finder ud af, at der bliver lagt friske blomster på Finns grav, så måske er der nogen, der kendte ham og som kan fortælle dem, hvordan han døde? Emma har stærke følelser for Finn, på trods af at han er et spøgelse, men hun begynder også så småt at lægge mærke til Alex fra klassen. Emmas forældre er mest optagede af, hvordan de får startet deres "Bed & Breakfast" - og af en kommende familieforøgelse, som Emma har meget svært ved at forholde sig til.

Emma er en både handlekraftig og sympatisk pige, der sammen med bogens øvrige karakterer, fremstår troværdig og nuanceret. Bogen er velskrevet og fortællingen byder både på spændende detektivarbejde og krybende uhygge, men handler også om helt almindeligt pigeliv med skole, venner og familieproblemer.

I Mærkelige MyntheDet (d)øde hus på Egevej finder 13-årige Mynthe ud af, at hun kan læse folks tanker og forudsige fremtiden. Det (d)øde hus på Egevej byder på endnu mere uhygge, for dem, der godt kan lide at læse om hjemsøgte huse og spøgelserI Mærkelige Mynthe finder 13-årige Mynthe ud af, at hun kan læse folks tanker og forudsige fremtiden. byder på endnu mere uhygge, for dem, der godt kan lide at læse om hjemsøgte huse og spøgelser.