Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Koldt gys


Beskrivelse


Sebastian savner sin far, og områdets bøller er efter ham. Da Sebastian møder den mystiske Camilla, kan han ikke tro sit held. Snart befinder han sig på et hævntogt med farlige konsekvenser, for Camilla er ikke en almindelig pige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juli 2013

af

af

Stine Veisegaard

d. 16. juli 2013

Bog i serien Læselyn, som henvender sig til læsesvage børn og unge. Denne bog er til gyserhungrende drenge og piger, der kan lide fortællinger om spøgelser og mystik. Fra ca. 13 år.

Den 15-årige Sebastian hader livet i det nye boligkompleks uden sin far. Alle ved, hvorfor han og hans mor måtte flytte dertil, og de vil ikke lade ham glemme det. Da Sebastian møder den smukke, mystiske og hemmelighedsfulde Camilla, falder han pladask for hende. Snart befinder Sebastian sig på et hævntogt med farlige konsekvenser. Sebastian bliver anholdt for mordforsøg på en af sine plageånder, men på mystisk vis lykkedes det Camilla at fjerne de afgørende beviser. For denne tjeneste skal Sebastian bryde ind i en lejlighed og stjæle en pakke. Da Sebastian åbner pakken, ser han, hvad han ikke ønsker at se. Nemlig en dvd med mordet på Camilla. Og morderen er Sebastians egen far! Spændende læsning, der får tankerne hen på Roald Dahls skæbnefortællinger. Man aner tidligt, at Camilla er et spøgelse, alligevel er slutningens udfald en overraskelse. Typografien er sat i store typer, sproget let og flydende, hvilket vil tiltale målgruppen. Et mørkt omslag med en spøgelseslignende silhuet anslår historiens mystiske plot.

Bogen foregår i det samme engelske bymiljø, som forfatterens øvrige bøger i serien Læselyn.

Gruopvækkende spøgelsesfortælling. Bogen er overkommelig, let at læse og vil tiltrække læsesvage unge med hang til gys.Informationer og udgaver