Bøger / skønlitteratur / roman

Koldt og kontant


Beskrivelse


Jack Reacher med en fortid hos militærpolitiet kommer heldigt på banen igen i en sag, hvor hans unikke analyseevner kan bruges. Mangemilliardæren Lanes steddatter og kone er blevet kidnappet; løsesummen er blevet betalt, hvorfor dukker de ikke op?

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. mar. 2011

af

af

Helle Winther Olsen

d. 17. mar. 2011

Lee Child er spændingsforfatter af den hårdkogte kaliber, og hans romanhelt Jack Reacher har mange mandlige afficionados. Så for dem er der i denne 6. bog i serien dømt "Jack is back", men Child lader sig også læse uden for serierækkefølgen.

Jack Reacher har en lidt tåget fortid som major og efterforsker inden for amerikansk militærpoliti, men dukker i romanerne op som lonely wolf med særlige analytiske evner. Han er en hård nyser, der dukker op fra intet og forsvinder, når opgaven er løst. Lige når man er ved at synes, at han er for meget, ja så viser han alligevel flere strenge, også humoristiske, at spille på. I denne roman blir han hyret til en sag, der drejer sig om kidnapning. Den stenrige Edvard Lanes kone og datter er blevet kidnappet, og sporene skræmmer i mere end vanlig forstand, for Lanes første hustru blev også kidnappet - og dræbt. Lane ejer en organisation af superprofessionelle, tidligere militærfolk fra USA og England, der formidler lejesoldater - ikke mindst til afrikanske opgaver, og denne særprægede virksomhed kunne godt tænkes at rumme løsningen på gåden om de forsvundne.

Når man har løst Childs øvrige bøger, er der andre forfattere at kaste sig over: J.L.Burke, Desmond Bagley, Michael Conelly, Erle Gardner.

Hårdkogt og professionel spænding fra engelske Lee Child, hvis bøger føjer sig fint ind i den amerikanske tradition. Der er skurke og helte og en passende dosis af den der underspillede og rå tone, der lægger en ekstra dimension til thrilleruniverset.


Weekendavisen

d. 28. jan. 2011

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 28. jan. 2011