Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kolesterol kogebog


Beskrivelse


50 opskrifter samt detaljerede råd om hvad man skal spise og hvad man skal undgå hvis man har et højt kolesterol niveau.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Lene Hedengran Jacobsen

2008

Hvis man har forhøjet kolesteroltal og gerne vil tilpasse sin kost for at sænke sit kolesterol, så er denne bog et fint sted at starte.

Bogen består af en tredjedel faglig information omkring hjerte-karsygdomme, kolesterol, fedt og gode kostråd. De sidste to tredjedele af bogen er kolesterolfattige opskrifter fordelt på lette frokostretter, middagsretter, desserter, kager og brød. Bagest er der et fyldigt, alfabetisk register. Bogen er lavet i tæt samarbejde med det engelske specialhospital for hjertelidelser Heart UK. Bogen er skrevet af Juliette Kellow, der har været medforfatter på andre bøger omkring fedtfattig mad, og opskrifterne er af Sara Lewis, som vi kender fra: Kogebog til irritabel tyktarm fra 2007. Denne bog er krydret med delikate billeder af retterne, der bestemt ikke ligner fedt- eller kolesterolfattig mad af udseende. Der er både lækre supper, fisk, oksekød, roulade og meget andet lækkert.

Vi har flere andre bøger med kolesterol som omdrejningspunkt; fx Lavt kolesterol fra 2007. Vi kan sagtens bruge denne nye kolesterolkogebog også, da flere og flere efterspørger information og opskrifter indenfor specielle områder, der er med til at gøre kosten sundere.

En brugbar og inspirerende special-kogebog, der vil blive lånt af brugere, der ønsker at sænke deres kolesteroltal og lave sundere mad. Den kan både bruges informativt og i opskriftssammenhæng.Informationer og udgaver