Bøger / faglitteratur

Kolesterol : myter og realiteter


Beskrivelse


Kritik af hypotesen om høje kolesteroltal som en risikofaktor.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. maj 2008

af

af

Lis Pedersen

d. 29. maj 2008

Bogen henvender sig til dem, der er skeptiske over for brugen af statiner, eller er generelt skeptiske over for medicin.

Ravnskov er dr.med. og formand for The International Network of Cholesterol Skeptics. I bogen fremsætter han en række påstande som: kolesterol er ikke et dødeligt giftstof, kolesterol beskytter mod infektionssygdomme, leveren producerer kolesterol, mere hvis man spiser fedtfattigt og omvendt, de kolesterolsænkende mediciner er skadelige og kan forkorte ens liv, højt kolesteroltal er ikke farligt for kvinder, og mange flere. Bogen igennem beviser han, at hans teser er korrekte, og at den gængse normale behandling er farlig. Han bruger rigtig mange tal og opremser mange forsøg som belæg for påstandene. Det virker redeligt og alle kilder oplyses. Sproget er en blanding af faglig fremlæggelse af data og en mere harsk bredside mod den almene behandlingsform. Bogen har register og kildefortegnelse.

Der er ikke andre bøger om emnet, der omtales blot kort en del bøger, der bl.a. handler om det farlige ved børnevaccinationsprogrammerne.

En saglig, men også provokerende bog om brugen af især statiner mod forhøjet kolesterol. Den har været omtalt i flere medier og kan skabe en del diskussion.Informationer og udgaver