Bøger / skønlitteratur / roman

Kolibrien


Beskrivelse


Krimi. På Annas første arbejdsdag som kriminalassistent bliver et kvindelig fundet, og løsningen synes at ligge ligefor. Men så dukker der endnu et lig op. Er der en sammenhæng?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. okt. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 30. okt. 2014

En kondiløber bliver fundet skudt med et haglgevær, og et par dage senere bliver endnu en kondiløber fundet dræbt på samme måde. Er der en sammenhæng? For læsere, som ikke kan få nok af politikrimier.

Kati Hiekkapeltos første roman. Anna er nyuddannet politibetjent, og hendes første arbejdsdag som kriminalassistent forløber lidt anderledes end forventet. Der et natligt opkald som tyder på, at en ung kurderkvindes liv er i livsfare men efter afhøring af familien bliver sagen trukket tilbage. Mens gruppen arbejder med den sag, får de et nyt opkald om at der er fundet et lig på en løbesti. Sagen virker ligetil, men da der bliver fundet endnu et lig, bliver den første teori forkastet. Samtidig med at gruppen beskæftiger sig med opklaring af mordene, fortsætter Anna sin egen overvågning af kurderfamilien. Derudover har Anna problemer med den ene af sine makkere, som ikke accepterer Anna, da hun har indvandrerrødder.

Romanen giver et godt indblik i politiarbejdet, og også skildringen af de forskellige personer i gruppen er overbevisende, selv om det er set før med en kvindelig kriminalassistent, som arbejder sammen med en mandschauvinist, som er lettere alkoholiseret. Men selve opklaringen af begge sager, synes jeg ikke er helt troværdig.

Politiromaner har vi mange af, og der er rigtig mange sværvægtere iblandt : Mankell, Dahl, Ohlsson, Nesbø.


litteratursiden.dk

d. 2. dec. 2014

af

af

Joan Bak

d. 2. dec. 2014

Løbere henrettes på løbestier, og politiet har ingen spor efter gerningsmanden. Anna er på sin første sag som efterforsker og vil gerne imponere, men hendes baggrund som indvandrer gør det ikke nemmer...


Jyllands-posten

d. 25. nov. 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 25. nov. 2014