Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kolumbus Kristensen rykker ud


Beskrivelse


Kolumbus Kristensen er ny elev i 3. klasse på Sumpskolen i Risskov, og han opdager at mystiske "syge" ting sker i Risskov. Folk forsvinder. Kolumbus og vennerne laver et opdagerkorps og løser måske gåden inden de selv kommer på dåse.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2009

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 9. mar. 2009

Denne skæve humoristiske oplæsningsbog kan og vil blive elsket af en del børn i alderen 7-9 år, og nogle gode læsere omkring 9-11 år vil selv læse bogen og her finde et humorunivers, de kan genkende sig selv i, og oplæsere der har et særligt forhold til halvfjerdserne og skøre historier vil blive ekstra motiverede og inspirerede. Anbefales både til oplæsning i indskolingen og i hjemmet.

Bogen er bygget op af tre tekstelementer; en fortløbende løssluppen humoristisk historie med farvetegninger i vekslende størrelser, en række korte replikskifter fra Risskov og omegn samt 9 opfindelser af Kolumbus Kristensen illustreret med farvetegning på hvid baggrund. Selve historien foregår i Risskov i halvfjerdserne. Historien er på kanten af det platte og sort humoristiske, men holder sig på stregen, og teksten udfordrer fint de lidt introverte tegninger i illustrators sædvanlige streg. Illustrationer tilføjer ved læsning nye muligheder til historien. Forsiden er dækkende, bagsideteksten rammer målgruppen perfekt, men andre vil måske finde den kryptisk.

Her er en særegen humor lidt i stil med Oscar K's fire binds serie De tre og Glen Ringtveds Da far var knægt, men denne bog er helt original og helt sin egen, og bogen er ikke for alle.

Der er et klart behov for sådan en let reflekterende, og humoristisk set skæv og sort bog, der er præget af den interaktive og abrupte måde at opleve historier på, som i dag præger vores måde at opleve på fra bl.a. stand-up.


Weekendavisen

d. 20. mar. 2009

af

af

Damian Arguimbau

d. 20. mar. 2009