Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kom an, Mik!


Beskrivelse


Miks mor synes, at Mik og Ali ser alt for meget tv. Derfor siger hun, at de skal gå udenfor og lege. De finder nemt på en leg, for de har fået mange gode ideer fra det, de har set i tv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. okt. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 27. okt. 2014

To bøger til de begynderlæsere, der lige har lært at læse, 6-8 år. I "Miks bil" bygger Mik og Ali en sæbekassebil. I "Kom an, Mik" bliver Mik og Ali inspireret til en god leg af en udsendelse, de ser i fjernsynet.

Bøgerne er udgivet i serien "Lydret dingo. Mini". Forfatteren har udgivet en del letlæsningsbøger, også nogle om de to venner Mik og Ali. I "Miks bil" får drengene en gammel barnevogn, som de bygger om til en sæbekassebil. De vinder et løb mod deres kammerater Sif, Søs, Jon og Max. I "Kom an, Mik" ser drengene fjernsyn i flere timer. Miks mor sender dem derfor ud at lege, og de får en god leg. Teksten er fortrinsvis lydret. Den indeholder mellem 80 og 100 ord, der alle består af en stavelse. Der er illustrationer i farver på alle siderne.

De er to meget fine bøger med sammenhængende fortællinger - trods det lave let-tal på henholdsvis 8 og 10. På alle illustrationerne optræder små mus, der giver handlingen lidt mere indhold, fantasi og humor.

Der er flere bøger af samme forfatter med Mik og Ali som hovedpersoner. Serierne om "Sif og Søs" og "Jon og Max" er af andre forfattere, men samme sværhedsgrad.