Bøger / faglitteratur / vejledninger

Kom godt igennem skilsmissen : viden og værktøj der løfter børn og voksne godt videre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2020

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. apr. 2020

Når parforholdet går i stykker og skilsmisse er en realitet, er reglerne som ved flystyrt: tag først din egen iltmaske på og hjælp derefter dit barn. Bogen gennemgår grundigt de psykologiske reaktioner og anviser veje til at komme godt videre. For alle voksne, der står midt i bruddet eller har oplevet det, men finder det svært at komme godt videre.

Forfatteren er psykolog, prisbelønnet forsker og har udviklet "Samarbejde Efter Skilsmisse" (SES), en digital platform med obligatorisk læringsmateriale for forældre, der skilles. Hans brede og dybtgående viden og erfaring formidles i bogen, der er opdelt i tre hovedafsnit. Om den voksnes krisereaktioner, om barnets reaktioner og behov, og om samarbejdet med ekspartneren om børnene. Bogens formål er at give læseren indsigt og gode råd til at hele familien kommer bedst muligt igennem bruddet.

En meget grundig bog, der diskret bærer præg af forfatterens høje faglige niveau. Den er skrevet i en imødekommende, empatisk dagligdags sprogstil og kommer virkelig godt omkring de mange psykologiske og sociale aspekter omkring en skilsmisse. Nogle læsere vil nok finde den lidt for omfangsrig, men indholdsfortegnelsen hjælper med overblikket.

Om at være en god skilsmisseforældre kan også anbefales titler som Bliv skiltBarnets bedsteElsk din eks, Barnets bedste og Elsk din eksOm at være en god skilsmisseforældre kan også anbefales titler som Bliv skilt, og Elsk din eksOm at være en god skilsmisseforældre kan også anbefales titler som Bliv skilt, Barnets bedste og .