Bøger / faglitteratur / øvelser

Kom i gang med mindfulness og meditation og få en regelmæssig praksis


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2016

af

af

Grethe Lorentzen

d. 29. juni 2016

20 meditationsøvelser, som inviterer til en regelmæssig, daglig mindfulness praksis. Til de allerede praktiserende og nybegyndere i meditation.

Bogen introducerer først den uformelle mindfulness praksis, at være nærværende i daglige aktiviteter. Den centrale del af bogen indeholder 20 guidede øvelser over et 28 dages forløb, med tre kernemeditationer, og øvelser, som omfatter bl.a. grounding, kropsscanning, hjertefokus og chakraafbalancering. Lyddfiler til øvelserne kan streames fra forlagets hjemmeside, hvor man også kan tilmelde sig et gratis 28 dages mailkursus med meditationer. I sidste del af bogen karakteriseres de psykologiske udfordringer stress, angst, depression og sorg, og forfatteren fortæller hvordan mindfulness og meditation bruges til at håndtere dem. Bogen er gennemillustreret med billeder af kroppen, samt naturbilleder. Mette Kold er cand. psych. og Chopra Center certificeret meditationslærer.

Sober, fagligt velfunderet og lettilgængelig arbejdsbog, som taler til sanserne og indbyder til at komme igang med regelmæssig meditation og mindfulness træning. Den er godt struktureret med tilpas lidt baggrundsinformation og god vejledning i, og introduktion til formålet med øvelserne. Billederne af kroppens organer understøtter meditationerne. Bogen er i stort format, og derfor ikke velegnet til senge-læsning.

Kolds Meditation kan bruges som grundbog i meditation i forbindelse med denne arbejdsbog.