Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Kom stærk ud af din angst : en beretning om at ligne en succes udenpå og være bange indeni


Beskrivelse


Journalist og redaktør Lizl Rand (f. 1968) fortæller sin livshistorie med angsten som omdrejningspunkt. Derudover fakta om angst samt gode råd om håndteringen af angst.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 9. aug. 2012

En selvbiografi af en succesfuld kvinde, der bag sin vellykkede facade gemte på en stor angst, som det efter mange år lykkedes hende at befri sig af. Bogen vil først og fremmest have appel til andre, der lider af angst, der vil kunne spejle sig i hendes fortælling.

Lizl Rands er journalist med en strålende karriere som redaktør på flere kvindemagasiner. I bogen her skriver hun blandt andet således om sig selv på side 18: "Hvis man forestiller sig, at jeg er et træ, så har jeg en imponerende flot krone. Men det, man ikke kan se, er, at mine rødder er ganske små og slet ikke har ordentligt fat i jorden. Mit fundament er usikkert. Mit selvværd, min værdi som mig, er lav." Et meget præcist billede. Udover at fortælle sin historie om, hvordan angsten opstod, udviklede sig, om afhængighed af medicin, og om hvordan hun overvandt angsten - altså en livshistorie med angsten som omdrejningspunkt, formidler hun samtidig noget faktuel viden om angst, stiller spørgsmål til læseren omkring angst, giver gode råd om håndteringen samt en enkel test om angst. Med sit professionelle sprog og den åbenhjertige beretning, vil bogen kunne læses af enhver, som måtte have interesse.

En anden fin angstberetning er En helt almindelig historie, 2009.

En fin fortælling fra en kvinde, der har gennemlevet alle angstens kvaler og gjort sig fri af den. Bogen fortæller hendes historie og giver indblik i angstens væsen og, hvad der skal til for at gøre sig fri og komme videre som et stærkt menneske.


Kristeligt dagblad

d. 19. sep. 2012

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 19. sep. 2012