Bøger / faglitteratur

Kom stærkt tilbage : regnskabet, rummelen, revolutionen


Beskrivelse


Om at leve med de følelser, der vækker ubehag, angst og skam, og om at afdække sine følelser og se på hvordan de påvirker ens handlinger og hvad der kan ændres.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jan. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 26. jan. 2017

Hvordan rejser man sig igen, når man føler sig slået helt ud. Sociolog og forsker Brené Brown fremlægger sine konstruktive idéer til at overkomme skam og blive stærkere af sårbarhed . For alle der interesserer sig for selvudvikling og tror på værdien af det uperfekte.

Forfatteren ønsker at lære fra sig og diskutere, hvordan man lever med de følelser, der vækker ubehag, angst og skam. Undertitlen er de faser, man skal igennem for at komme stærkt tilbage og bruge egen sårbarhed som noget positivt. Vil man leve et helhjertet liv, risikerer man også at snuble. Processen består af "Regnskabet", hvor man afdækker sine følelser, og ser på, hvordan de påvirker ens handlinger. "Rummelen" er dér, hvor man rumler med sin egen historie, ser på hvad der kan ændres, hvad der er sandt, og hvad der er selvbeskyttelse. "Revolutionen" er transformationen ud fra disse tanker. Brown er amerikansk sociolog og forsker i mod, sårbarhed, selvværd og skam. Hun har skrevet flere bestsellere, bl.a. Glem hvad andre tænkerGlæden ved at være uperfekt og senest Glæden ved at være uperfektForfatteren ønsker at lære fra sig og diskutere, hvordan man lever med de følelser, der vækker ubehag, angst og skam. Undertitlen er de faser, man skal igennem for at komme stærkt tilbage og bruge egen sårbarhed som noget positivt. Vil man leve et helhjertet liv, risikerer man også at snuble. Processen består af "Regnskabet", hvor man afdækker sine følelser, og ser på, hvordan de påvirker ens handlinger. "Rummelen" er dér, hvor man rumler med sin egen historie, ser på hvad der kan ændres, hvad der er sandt, og hvad der er selvbeskyttelse. "Revolutionen" er transformationen ud fra disse tanker. Brown er amerikansk sociolog og forsker i mod, sårbarhed, selvværd og skam. Hun har skrevet flere bestsellere, bl.a. Glem hvad andre tænker og senest .

Præget af at det er forskning. Den er ikke svær at læse, men omfattende, og stoffet er ikke så struktureret, mere diskuterende, bortset fra enkelte vejledninger og skemaer.

Andre forfattere har skrevet om skam og selvværd fx Oestrichs Bedre selvværd, der er enklere at følge med 10 trin.