Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Kom ud, unger! : flere friluftsaktiviteter for børn


Beskrivelse


Forslag til udendørsaktiviteter for børn, især de 6-10 årige. Med ideer til de forskellige årstider, til skov og strand, lege, mad og gør-det-selv-udfordringer for børnene og deres voksne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2010

af

af

Marion Tirsgaard

d. 1. nov. 2010

Idébog med friluftsaktiviteter og forslag til udflugtsmål for de 6-10-årige. Anvendelig i skole, SFO og spejderkredse men også brugbar for forældre og børn.

Bogen er en selvstændig fortsættelse til forfatterens Ud med ungerne!, som udkom i 2006. Målet er det samme: at inspirere børn og voksne til at komme ud i naturen og bruge den. Bogen er inddelt i 24 kapitler og kommer fint rundt om alle årstider. Aktiviteterne er sjove og lærerige, og emnerne spænder fra forsøg, naturapotek, spiselige blomster, lege, over til madopskrifter, naturkunst og aktiviteter omkring bålet m.m. Efter hvert kapitel er der forslag til udflugtsmål rundt om i Danmark eller links til hjemmesider, hvor man kan finde mere om emnet. Aktiviteterne virker lette at udføre og de materialer, man skal bruge, er som regel ting, der findes i en normal husholdning eller som let kan skaffes. Layoutet er meget overskueligt med korte gode beskrivelser af aktiviteterne krydret med tegninger og fotos, der dog er af lidt svingende kvalitet.

Af bøger med lignende indhold findes fx Vil du med ud i naturen : håndbog i friluftsliv, 2003 og Natur & friluftsliv i klubberne, 2005.

Anvendelig bog med lette og lærerige friluftsaktiviteter, som ikke kræver det store udstyrsstykke. Kan bruges i undervisningssammenhæng, i SFO men er også velegnet til naturglade familier og større børn.