Bøger / faglitteratur til børn

Komodovaran


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. okt. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 6. okt. 2015

Letlæselig billedfagbog om komodovaraner. Bogen kan læses højt for børn mellem 5 og 7 år, eller læses selv af børn mellem 8 og 9 år.

Bogen er en del af serien "Store dyr", som fortæller om forskellige fysisk store dyr. Bøgerne er i stift bind og kvadratiske (21x21 cm). Indholdet i denne bog består overvejende af billeder suppleret med en kort tekst. Teksten er på lix 16 og sat i korte afsnit på 1-2 sætninger. Bogen fortæller om komodovaraners liv. De enkelte emner præsenteres over to sider. Afslutningsvis fortælles nogle af de mere ekstreme fakta om dyret, hvorefter der er en ordforklaring og et stikordsregister.

Billederne i bogen er flotte samtidig med, at de illustrerer teksten godt. Komodovaranen er et spændende dyr, hvilket denne bog får vist via de mange fascinerende billeder og spændende fakta.

Der findes meget få bøger for børn kun om komodovaraner. Vil man læse mere, kan man læse videre i den lidt sværere bog Komodovaranen, eller man kan finde kapitler om dyret i bøger om krybdyr.