Bøger / faglitteratur / bibliografier

Kompetence : hvad, hvorfor, hvordan?


Beskrivelse


Hvad er kompetence? I de senere år er kompetencebegrebet blevet centralt inden for uddannelse og ledelse, men det er stadig uklart, hvad begrebet dækker over. Denne bog gennemgår omhyggeligt, hvad der ligger i begrebet, og udvikler herigennem det ordinære og det udvidede kompetencebegreb, der tilsammen grafisk illustreres ved hjælp af koompetenceblomsten. Kompetenc - hvad. hvorfor og hvordan er en kortfattet og lettilgængelig redegørelse for kompetencebegrebet og dets konsekvenser og udfordringer. En nødvendig bog for alle, der beskæftiger sig med skole, uddannelse og management.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. maj 2011

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 6. maj 2011

Bogen henvender sig til studerende og arbejdende inden for de pædagogiske fag specielt og management i arbejdslivet generelt.

Forfatteren har gennem mere end en snes bøger etableret sig som formidler af komplicerede teoretiske problemstillinger og deres praktiske anvendelse inden for pædagogik og psykologi. Denne bog er ingen undtagelse. Den gennemgår kritisk og bredt, hvad ordet kompetence egentlig dækker over. Bogen er delt i tre dele: Første del beskæftiger sig med begrebet, definitioner, hvad der adskiller kompetencer fra læring m.m. Anden del beskriver kompetenceudvikling i praksis i forskellige situationer, aldre og former. Tredje del med hvad der egentligt kan måles og i givet fald hvordan. Forfatteren trækker bredt på teoretikere inden for fagene, hjerneforskning og biologi. Bogen giver et overblik over de forskellige synspunkter og indfaldsvinkler. Forfatteren kommer selv med egne bud. Bogen er let forståelig for målgrupperne og illustreret med enkelte diagrammer og skemaer.

Kompetencebegrebet toppede i litteraturen for omkring ti år siden. Af nyere titler er de mest kendte inden for pædagogikken Jesper Juul: Dit kompetente barn, 2008 og Din kompetente familie, 2008. Denne bog er en slags status på kompetencebegrebet i dag.

Letforståelig introduktion til begrebet kompetence og hvad det kan anvendes til.


Sygeplejersken

Årg. 111, nr. 15 (2011)

af

af

Kirsten Dalby Rasmussen

Årg. 111, nr. 15 (2011)