Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kondos japanske køkken


Beskrivelse


Den dansk/japanske koks egne yndlingsopskrifter fra det japanske køkken. Med oplysninger om råvarer, fortællinger om skik og brug og egne oplevelser fra rejser til solens rige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. nov. 2016

af

af

Malene Møller Larsen

d. 3. nov. 2016

I denne kogebog har Kondo Sasaki samlet en skøn vifte af sine yndlingsopskrifter. Kogebog til dem som ønsker at spise sundere eller lære det japanske køkken at kende.

Kondo er halvt dansk, halvt japansk og er vokset op med det japanske køkken. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro, og vandt under sin læretid Fynsmesterskabet for kokkeelever. Siden har han arbejdet på restauranter i Tokyo og Danmark. Bogen indledes med Kondos baggrund og hans fortælling om de traditioner, som ligger bag det japanske måltid. Opskrifterne er originale og nøje udvalgt, så de kan laves i et dansk køkken ved hjælp af få ingredienser. Kapitlerne er inddelt i forskellige emner som fx dampet, grønt, stegt eller soja. Opskrifterne kan anvendes enkeltvis eller som tilbehør. Hardback.

Spændende kogebog med forskellige japanske retter. Opskrifterne er lette at gå til og indledes med en lille anekdote fra Kondos kokkeverden. Bogen er rigt illustreret med indbydende store helsides fotografier. Desuden er der enkelte trin-for-trin guider. Opskrifterne og layoutet er meget minimalistisk, hvilket passer godt med den enkelte og sunde livsstil, som kendetegner bogen.

Kondo udgav i 2014 Japansk hverdagsmadGuide til det japanske køkkenEasy japansk kogebog. Andre bøger med japansk madlavning er fx Guide til det japanske køkken, 2015, og Easy japansk kogebog, 2008, som er kogebøger oversat fra japanskKondo udgav i 2014 Japansk hverdagsmad. Andre bøger med japansk madlavning er fx , 2015, og Easy japansk kogebog, 2008, som er kogebøger oversat fra japanskKondo udgav i 2014 Japansk hverdagsmad. Andre bøger med japansk madlavning er fx Guide til det japanske køkken, 2015, og , 2008, som er kogebøger oversat fra japansk.