Bøger / faglitteratur / opskrifter

Konfekt


Beskrivelse


Konfektbog med 40 opskrifter på både klassisk og nytænkt konfekt. Indeholder bl.a. fyldte chokolader, trøffelkugler, snebolde, men også sunde alternativer med tørret frugt og nødder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2017

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 11. aug. 2017

Yderst delikat konfektbog med både meget syndige og mere sunde opskrifter på det lækreste konfekt. For alle, der elsker chokolade og søde sager.

Annemette Voss, kendt fra Den store bagedyst, har udgivet en konfektbog med opskrifter på både hjemmelavet marcipan, klassisk konfekt og mere moderne konfekt. Dertil kommer et afsnit med generelle tips, fx temperering af chokolade, tips til at vælge den rette chokolade og opbevaring af konfekt. Hver opskrift fylder en side og alle ledsages af et billede. Den største del af bogen koncentrerer sig om konfekt med traditionelle ingredienser, men indeholder også en god håndfuld opskrifter på sundere konfekt. Bogen suppleres med et register.

Det er en meget indbydende konfektbog med virkelig flotte billeder og lækre opskrifter. Der er både opskrifter på kendt konfekt i nye udgaver og på konfekt, jeg ikke er stødt på før. Det er et fint træk at supplere de mere syndige opskrifter med et par sunde, så der er alternativer til alle eller så man kan lave begge dele. Opskrifterne er korte og overskuelige - her kan alle være med og børnene kan også deltage. I det hele taget en meget vellykket konfektbog uden avancerede teknikker eller specialingredienser.

Det er oplagt at sammenligne med Den store bagedyst (Jul & nytår), hvor deltagere fra tre sæsoner af har udvalgt deres jule- og nytårsfavoritter, især med mange opskrifter på konfekt og småkager.