Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kong Midas og guldet


Beskrivelse


Kong Midas er meget rig. Han vil være endnu rigere. Han får et ønske opfyldt. Alt, hvad han rører ved, bliver til guld. Det er ikke godt, for også maden bliver til guld, og så kan man jo ikke spise den. Han får lov at vaske sig i en flod, så hans evne går væk igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. aug. 2014

af

af

Vibeke Axelsen

d. 5. aug. 2014

Bogen henvender sig til begynderlæsere. Den har en lix på 8.3, og et let-tal på 13.

Bogen er udgivet i serien Flachs - allerførste læsning. Det er en yderst forenklet genfortælling af myten om Kong Midas - en i forvejen stenrig mand - der ønskede sig at blive endnu rigere. Han fik sit ønske, om at alt, hvad han rørte ved, skulle blive til guld, opfyldt. Det skabte i sagens natur mange problemer for ham, og han fik til sidst endnu et ønske opfyldt, så han kunne gå til floden og vaske fortryllelsen/forbandelsen af sig. Der er kun en meget enkel sætning på hver side og resten er illustrationer. Selvom ordene er få, er de velvalgte. Farverne er lyse og venlige og selvfølgelig fyldt med guld. Samtidig tilføjer de indholdet en del, som fx tydeligt at vise, at handlingen foregår i Det Gamle Grækenland.

Der er ingen så let læst tekst om Kong Midas på børnebiblioteket. Den findes dog i en letlæselig - men dog en del sværere - udgave fra Special-pædagogisk forlag fra 1998, hvor den er genfortalt af Kirsten Ahlburg.

De små fans af serien, ("Den med bogmærket", som mange af dem kalder den), vil kunne forstå pointen i fortællingen, fordi den er så enkelt og let begribeligt fortalt, og det uden at blive tynd og overfladisk. Selvfølgelig er den meget, meget forkortet, men resultatet er godt. Ved at læse den højt, sætter den tanker i gang hos de små tilhørere og mange spørgsmål, som hvad nu hvis..., og hvad så m.m., bliver stillet. Det må siges at være godt gået.Informationer og udgaver