Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kongebarnet


Beskrivelse


Fantasy. Pil er 14 år og egentlig bare løbet hjemmefra. Men pludselig har han ansvaret for den lillebitte prinsesse Miella - midt mellem krigere og troldmænd, sære væsener og magi.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Eva Lodal

d. 18. dec. 2018

CE debuterede for et par år siden med Troldmandens Søn. Også hendes nye bog er i fantasy-genren og handler om rejsen som en fysisk og åndelig udfordring og som en udviklingsproces. Fra førsteside er der gang i historien om drengen Pil, som bogstaveligt talt får smidt nøglen til landets fremtid i armene - i skikkelse af en næsten nyfødt prinsesse. Stærke kræfter er imod at kongebarnetbringes hjem, så før alting på et hængende hår ender godt, har Pil og hans følgesvende udsat sig for utrolige strabadser, kampe på liv og død, magi og så videre. Det handler om mistro, ufred og tilsidst krig - og det går voldsomt til - men efterhånden bliver målet tolerance og fred; tydeliggjort af en diskret romance mellem to 'fødte' modstandere, en amazone og en troldmand, som i fredens ogkærlighedens navn opgiver gammelt fjendskab og nedlægger alle våben. Der er flotte beskrivelser af barsk natur, og både action og kamptummel løber rask i CEs malende sprog. Samtidig har hun en lettone, en følsommunterhed, som tager det højstemte ud af snakken om de 'store' emner, ligesom hun vender stereotyperne en gang: godt & ondt er ikke entydigt, helten er en dreng, som bliver vild medat passe et spædbarn, den stærke krigereren kvinde etc. Fint bidrag til genren, ikke mindst for piger fra 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Knud Stadelund (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne forfatterens anden fantasyroman har bondedrengen, Pil, på 14 år som hovedperson. På flugt hjemmefra for at søge lykken involveres han under voldsomme omstændigheder i en strid mellemforskellige kræfter. Han betros kongebarnet, Miella, der er udset til at bringe fred og forsoning, og skal bringe det til dets far, kong Mesari. Det bliver en dramatisk og farefuld færd sammen medsolkrigeren Cassandra, gnomen Rhastet og den unge mager, Noan. Missionen lykkes, inden kaos bryder løs, og balancen og roen genoprettes i landet. Det er en velskrevet og elementært spændende roman,der indeholder mange af genrens elementer som f.eks. konfrontationen mellem godt og ondt, magi, magtsyge, selvopofrelse, svig, drabelige kampscener og kærlighed, og hvor idéen kunne være atdemonstrere, at følelser vinder over intellektet, og at mennesket altid har en valgmulighed mellem det gode og det onde. Bogen, der kan selvlæses fra 6.-7. kl., kan anvendes til selvstændigfordybelse af de stadig mangefantasy-fans, der her vil få en god læseoplevelse.


Folkeskolen

Årg. 123, nr. 15 (2006)

af

af

Christian Møllgaard

Årg. 123, nr. 15 (2006)


Det fri aktuelt

d. 30. aug. 1995

af

af

Steffen Larsen

d. 30. aug. 1995


Weekendavisen

d. 1. dec. 1995

af

af

Damian Arguimbau

d. 1. dec. 1995