Bøger / faglitteratur til børn

Kongehuset


Beskrivelse


Kong Frederik den 10. overtog tronen fra sin mor, Dronning Margrethe, i 2024. Den danske kongeslægt går over 1000 år tilbage i tiden og er et af verdens ældste monarkier. Læs mere om kongehuset og Kong Frederiks folkefest i denne bog. For 9-11-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. maj 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 13. maj 2019

Danmark er et at de ældste kongeriger i verden - faktisk har der været konger og dronninger i Danmark i mere end tusinde år. Læs mere om det i denne bog. Især for jer mellem 7 og 10 år.

Ny fagbog i serien "Jeg læser". Det danske kongehus og dets historie beskrives i afsnit, som hver består af to sider med tekst og billeder (især fotos og fakta bokse). Vi hører om de allerførste konger, om Margrethe den 1. og Margrethe den 2., om kongehusets slotte, om bilerne, garden, kongeskibet, festerne - og lidt om, hvad kongehusets arbejde egentlig går ud på. Bogen er en rigtig fagbog med alle nødvendige registre og kan derfor også benyttes til faglig læsetræning.

En god og overskuelig fagbog, som kommer ganske bredt omkring sit emne. Selvom lix-tallet er oppe på 27, så er bogen ikke helt så svær at læse, som dette kunne tyde på, for teksten er ret kort og de fleste svære ord bliver forklaret eller vist på fotos.

Der findes andre udmærkede fagbøger om det danske kongehus fx: KongehusetDronning MargretheFire dronninger fra serien "De små fagbøger". Vil du læse mere om Dronning Margrethe den 2., så er denne her god: Dronning Margrethe, den er i serien "Mega klog". Hvis du vil læse om fire forskellige dronninger fra England og Danmark, så er denne interessant: Fire dronningerDer findes andre udmærkede fagbøger om det danske kongehus fx: Kongehuset fra serien "De små fagbøger". Vil du læse mere om den 2., så er denne her god: , den er i serien "Mega klog". Hvis du vil læse om fire forskellige dronninger fra England og Danmark, så er denne interessant: Fire dronningerDer findes andre udmærkede fagbøger om det danske kongehus fx: Kongehuset fra serien "De små fagbøger". Vil du læse mere om Dronning Margrethe den 2., så er denne her god: Dronning Margrethe, den er i serien "Mega klog". Hvis du vil læse om fire forskellige dronninger fra England og Danmark, så er denne interessant: .