Bøger / skønlitteratur / roman

Kongemagerens datter


Beskrivelse


Anne Neville vokser op i trygge rammer ved Edvard IV's hof, og efter mange forviklinger ender hun som dronning via sit ægteskab med Richard III, men hvem kan og tør hun stole på?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. aug. 2013

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 9. aug. 2013

Til læsere af historiske romaner, især til dem, der interesserer sig for engelsk historie, og selvfølgelig også til dem, der allerede kender Philippa Gregory. Forsidebilledets portræt af den smukke Anne Neville sælger også bogen.

Philippa Gregory har udgivet mange historiske romaner, som handler om det engelske kongehus. De 3 sidste romaner på dansk er udgivet under serietitlen Rosekrigene, som fandt sted i 1400-tallet. Også denne roman foregår under Rosekrigene, men hovedpersonen er ny, Anne Neville. Anne Neville var datter af jarlen af Warwick, som allerede i sin levetid blev kaldt "kongemageren", fordi han spillede en stor rolle for flere, som kæmpede om kronen. Anne vokser op sammen med sin søster Isabel i trygge rammer ved Edward IV's hof, men da faderen skifter side og ender med at blive dræbt, finder Anne ud af, at hun hele tiden har været en brik i faderens magtspil. Anne bliver faktisk dronning via sit ægteskab med Richard den 3. i 1483, men hun erfarer hurtigt, at livet som dronning består af mere end opvartning og smukke klæder. Hvem kan hun stole på? Philippa Gregory er som sædvanlig god til at beskrive miljøerne og livet ved hoffet.

Maria Helleberg er et godt bud på en forfatter, som også skriver om kongelige personer, desuden er der Susan Carroll og Susan Kay.

Romanen Kongemageren har det hele : kærlighed, intriger, magtkampe, spænding, ædle riddere, onde mødre, magtbegærlige kvinder og svigefulde mænd, så jeg var godt underholdt under læsningen.