Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kongen af mørke


Beskrivelse


Den ondskabsfulde Cardan er indsat som storkonge i Faerie, og styres stramt af menneskepigen Jude. Men magten er svær at holde fast i, og fjenderne står på spring. Hvor længe kan Jude beholde magten?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. apr. 2020

af

af

Merete Trap

d. 14. apr. 2020

I en verden befolket af feer, der ikke kan lyve, hvem vil så alligevel forråde dig? Dette er 2. del af Holly Blacks hæsblæsende "Folk of the Air"-trilogi, som henvender sig til unge og voksne fantasylæsere.

Det er nu fem måneder siden, den lunefulde Cardan blev indsat som storkonge i Fairie. Jude er hans højre hånd, og reelt den der har magten. Men magt er nemmere at tilegne sig end at holde fast i. Fjenderne står på spring, og Jude skal navigere mellem hadet til Cardan, fjenderne der skal holdes på afstand og det ubelejlige begær hun føler for Cardan. Imens slås hun også med det skrantende forhold til tvillingesøsteren Taryn, der planlægger bryllup. Den amerikanske forfatter Holly Black er bedst kendt for serien "Spiderwick fortællingerne".

Dette er en yderst velskrevet fortsættelse på serien om menneskepigen Jude, der spiller strategiske og yderst farlige spil i feernes verden. Persongalleriet er stort, alliancerne og bedraget er velgennemtænkt, og det anbefales derfor at man læser serien i rækkefølge. Det er stærk og klassisk fantasy, om at være outsider, om at være den klogeste, og om det altopslugende begær efter magt. Magt for enhver pris.

Bogens store persongalleri, handling og univers, minder om den populære serie "En sang om is og ild". Af andre YA-fantasyserier om magt, ære og strategiske spil, kan nævnes "Red Queen"-serien, hvor 1. del er Rød dronningPrinsen af ondskab Prinsen af ondskabBogens store persongalleri, handling og univers, minder om den populære serie "En sang om is og ild". Af andre YA-fantasyserier om magt, ære og strategiske spil, kan nævnes "Red Queen"-serien, hvor 1. del er Rød dronning .


litteratursiden.dk

d. 4. maj 2020

af

af

Arne Larsen

d. 4. maj 2020

Magtkampene og intrigerne i det eventyrlige land Fairie spidser til, og den fascinerende og stærkt underholdende serie når dermed nye højder og kvaliteter. Holly Black er et stort navn indenfor fantas...