Bøger / skønlitteratur / roman

Kongeriget


Beskrivelse


Dyster og voldsom spændingsroman, der handler om loyalitet, ambitioner, kærlighed og båndet mellem brødre.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. aug. 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 12. aug. 2020

Dyster og voldsom spændingsroman, der handler om loyalitet, ambitioner, kærlighed og båndet imellem brødre. For læsere af mørke spændingsromaner.

Roy er mekaniker og lever et stilfærdigt og simpelt liv i en lille norsk fjeldbygd. Han bliver forstyrret i sin anonyme tilværelse, da hans lillebror, Carl, vender hjem fra Canada med en ny kone og vilde forretningsplaner. Carl er en driftig forretningsmand og vil bygge et stort hotel på brødrenes grund, som de har arvet efter forældrenes mystiske død. Der kommer dog hurtigt hemmeligheder fra brødrenes barndom, hvilket kommer på tværs af forretningseventyret. Roy har altid beskyttet Carl, men denne gang er det ikke sikkert, at det bliver så nemt at beskytte ham. Romanen er en selvstændig roman og ikke en del af en serie.

Meget spændende thriller, der kommer under huden på læseren. Jo Nesbø mestrer det tilgængelige sprog, uden at det fremstår banalt eller ligegyldigt. Skildringen af familiens hemmeligheder, der pludselig kommer frem i lyset og påvirker handlingssporet i nutiden, fremstår gennemtænkt og nervepirrende.

Mere dyster end Jo Nesbøs andre spændingsromaner og derfor mere i tråd med stemningen i hans krimier. Minder stemningsmæssigt om Se den anden vej, der også handler om to brødre.


litteratursiden.dk

d. 14. sep. 2020

af

af

Arne Larsen

d. 14. sep. 2020

Krimimesteren har for en stund forladt sin genre, men hans thriller, der både er en familiehistorie og en hjemstavnsskildring, er lige så spændende og medrivende. Jo Nesbø er en velkendt og anmelderro...


Jyllands-posten

d. 5. sep. 2020

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 5. sep. 2020


Berlingske tidende

d. 5. sep. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 5. sep. 2020


Politiken

d. 2. sep. 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. sep. 2020


Weekendavisen

d. 11. sep. 2020

af

af

Bo Bjørnvig

d. 11. sep. 2020