Bøger / skønlitteratur / roman

Kongers sidste argument


Beskrivelse


Tiden er inde for den endelige og blodige civilisationskamp i Unionen, hvor gurkherne er parate til at indtage hovedstaden Adua. Hverken magiske eller diplomatiske, endsige voldelige forsøg på at afværge katastrofen har båret frugt. Hvem skal vinde magten?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2017

af

af

Helle Winther Olsen

d. 18. apr. 2017

I sidste del af fantasyserien "Den første lov" om dystre og voldelige Unionen strammer det til. Kursen ser ud til at være uundgåeligt sat mod den djævelske, altødelæggende krig mellem nord og syd. Den voksne fantasy-entusiast lukker ikke bogen i opløftet tilstand.

De blodtørstige gurkhere fra syd er ankommet, og Unionens hovedstad er under ekstremt pres og må hidkalde hjælp fra nord og beordre udsendte hærenheder hjem. Nu skal den endelige kamp stå i Unionen, hvor magtfuldkommenheden og korruptionen har smadret samfundsstrukturen indefra. De fire hovedkarakterer vender tilbage til hovedstaden og indtager hver deres rolle i det beskidte arbejde. For krigeren Blodnier og kaptajn Jezal sker der overraskende udnævnelser, den smerteforkrøblede inkvisitor Glokta skærer endnu flere sandheder ud af folk, og magikeren Bayaz bryder både Første og Anden lov i et vanvidsinferno af krig, hævntørst og sort magi.

2000 siders bekendtskab med disse vanvittige helte er fra start til slut en udsøgt beskidt fornøjelse. Sort britisk humor styrer handlingen sikkert i mål trods den megen vold og brutalitet, og den er altafgørende for at serien opleves velskrevet og stilsikker. Hovedkaraktererne er originale og udvikler sig henover de tre bind, som også trækker paralleller til vor tids storpolitiske magtstrukturer.

Sammen med fx Sandersons serie om StålhjerteKampen om tronen og Martins Kampen om tronen tilbyder den kvalitet for voksne fantasylæsereSammen med fx Sandersons serie om Stålhjerte og Martins tilbyder den kvalitet for voksne fantasylæsere.


litteratursiden.dk

d. 1. juni 2017

af

af

Arne Larsen

d. 1. juni 2017

Tredje og sidste bind i den fabelagtige og stort anlagte fantasy-serie. Trilogien afsluttes på værdig og særdeles tilfredsstillende vis. Hvor er det dog god underholdning. Abercrombie har som så mange...