Bøger / faglitteratur / bibliografier

Konkurrencestatens pædagogik : en kritik og et alternativ


Beskrivelse


Om forandringerne indenfor uddannelsessystemet og nogle af de pædagogiske og samfundsmæssige konsekvenser af disse forandringer.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. apr. 2015

Et kritisk indspark i folkeskoledebatten, som gør op med konkurrencestatens pædagogik og viser en anden vej for både uddannelsessystemet og for samfundet. Bogen har relevans for alle med interesse i skoleverdenen og den verserende skoledebat.

Bogen beskriver forandringerne indenfor uddannelsessystemet og de følger, det får samfundsmæssigt ved en udvikling hen mod et overfladisk lydighedssamfund med statslig topstyring. Efter denne kritik vises der en alternativ vej med afsæt i Kierkegaards kærlighedsbegreb.

"Konkurrencestatens pædagogik" er et kritisk, men meget relevant og interessant indspark i folkeskoledebatten, som pointerer og debatterer nogle af de pædagogiske og samfundsmæssige konsekvenser af de politiske beslutninger indenfor uddannelsesområdet.

Læsere med interesse i denne udgivelse vil også gerne læse forfatterens Pædagogikkens evige genkomst, som er en samling af forfatterens blogindlæg på Danmarks Lærerforenings hjemmeside i perioden 2011-2014, hvor skolereformen skabes og afprøves.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 24. juni 2015

af

af

Jens Raahauge

d. 24. juni 2015


Studier i pædagogisk filosofi [online]

Årg. 4, nr. 1 (2015)

af

af

Anders Dræby Sørensen

Årg. 4, nr. 1 (2015)


Jyllands-posten

d. 30. maj 2015

af

af

Lone Nørgaard

d. 30. maj 2015


Dansk pædagogisk tidsskrift

2015, nr. 3

af

af

Niels Rosendal Jensen

2015, nr. 3