Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Konspirationsteorier


Beskrivelse


Om konspirationsteorier og kampen om sandheden - og hvordan man selv kan undersøge om en konspirationsteori er sandsynlig eller ej.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juli 2020

af

af

Karsten Boll

d. 15. juli 2020

To titler i serien "De store fagbøger". "Konspirationsteorier" handler om, at nogle tror, at der findes sandheder, der er skjult for os. Nogle teorier virker usandsynlige. Andre er måske sande, men ingen kan bevise det. "Overvågning" fortæller om, hvordan nogen holder øje med os, uanset hvor vi er og selvom vi måske ikke ønsker det. For 12-15 år.

"Overvågning" beskæftiger sig med, at vores devices som smartphones og tablets hele tiden efterlader spor, der kan fortælle, hvor vi befinder os. Indbyggede kameraer kan ligeledes fortælle noget om vores privatliv. Ligeledes beskrives, hvordan der rundt om i bygninger og på gader og torve kan være anbragt overvågningskameraer. "Konspiratinsteorier" fortæller om , hvordan nogle mennesker tror, at der findes andre forklaringer end de almindeligt kendte - troen på, at der findes ufoer, at månelandingen i 1969 er falsk etc. Begge bøger har indholdsfortegnelse og bagest stikordsregister samt henvisning til andre kilder - både bøger, tidsskrifter, links og podcasts/film.

Begge titler har seriens høje kvalitet, og de har fotos, der understøttet indholdet.

Fake newsIlluminatiNatur, miljø og klimaFrihed eller sikkerhed?Overvågning af samme forfatter og Illuminati fortæller også om konspirationsteorier. Natur, miljø og klima beskriver én type af overvågning, mens Frihed eller sikkerhed? og Overvågning kigger på den personlige frihedFake news af samme forfatter og fortæller også om konspirationsteorier. Natur, miljø og klima beskriver én type af overvågning, mens Frihed eller sikkerhed? og Overvågning kigger på den personlige frihedFake news af samme forfatter og Illuminati fortæller også om konspirationsteorier. beskriver én type af overvågning, mens Frihed eller sikkerhed? og Overvågning kigger på den personlige frihedFake news af samme forfatter og Illuminati fortæller også om konspirationsteorier. Natur, miljø og klima beskriver én type af overvågning, mens og Overvågning kigger på den personlige frihedFake news af samme forfatter og Illuminati fortæller også om konspirationsteorier. Natur, miljø og klima beskriver én type af overvågning, mens Frihed eller sikkerhed? og kigger på den personlige frihed.