Bøger / faglitteratur

Koreakrigen : den glemte krig 1950-1953


Beskrivelse


Den 25. juni 1950 krydsede det kommunistiske Nordkorea grænsen til Sydkorea og indledte Koreakrigen. Med beskrivelse af "den glemte krig" med øjenvidneberetninger af mere end 200 veteraner fra begge sider af krigen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2013

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 9. dec. 2013

Guf for de relativt mange historisk interesserede læsere. Anvendelig som baggrundsmateriale til skoleopgaver fra og med gymnasieniveau.

Anerkendt pragtværk oprindeligt skrevet i 1987, nu på dansk. Forfatteren har bl.a. også skrevet den ligeså fremragende Helvede brød løs, 2012 om 2. verdenskrig. Nu tager han fat på en krig som ikke er nært så massivt litterært beskrevet. Man taler om "den glemte krig". Kronologisk befinder vi os i 1950-53. 5. juni 1950 krydser tropper fra det kommunistiske Nordkorea grænsen til Sydkorea, og et sandt helvede af en krig er indledt. Bag Nordkorea står massive kinesiske støttetropper, og Sydkorea har USA i sin ringside. Formelt er USA's aktion sanktioneret af FN med 15 lande som deltagere, men USA leverer mere end 90 % af krigskraften. Det bliver en langtrukken blodig affære, hvor USA for første gang må afslutte en krig uden at have vundet den. Medrivende sproglig suveræn historisk formidling om en krig og et brændpunkt, der absolut også er i tankevækkende fokus i dag.

Der savnes netop et storværk om Koreakrigen som dette på hylden. Max Hastings skriver forord fra 2013 til den danske udgave, og nyttige bemærkninger til den danske udgave fortæller bl.a. om forskelle i militære termer i den engelske og den danske udgave. En anden slags bog med en dansk vinkel er fx Jutlandia : skibet var ladet med håb : det danske hospitalsskib i Koreakrigen af Søren Flott.

Fremragende historieformidling med læsere på alle biblioteker.


Jyllands-posten

d. 29. dec. 2013

af

af

Flemming Østergaard

d. 29. dec. 2013


Weekendavisen

d. 13. dec. 2013

af

af

Claus Bundgård Christensen

d. 13. dec. 2013