Bøger / faglitteratur til børn

Korn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. dec. 2019

af

af

Jesper Holtoug

d. 16. dec. 2019

Af bogen her kan du lære en masse om, hvad korn egentlig er, hvad det består af, hvad man bruger det til, og hvordan man dyrker det. Især for jer som er mellem 6 og 9 år.

Fagbogen starten med at beskrive, at korn er en græstype, og det forklares, hvordan kornet er opbygget. Så følger der et kort afsnit om landbruget i Danmark gennem tiden. Til sidst får vi en gennemgang af de fire mest almindelige typer korn, som findes i Danmark, hvordan de enkelte kornsorter ser ud, og hvad man bruger dem til. Bogen hører til serien "Min første bog".

En grundig og oplysende lille fagbog. Bogen hører bestemt ikke til de mest dramatiske i serien, men emnet lægger heller ikke op til dette. Til gengæld er fagbogen en regulær fagbog - dejlig klar i tema, sprog og opbygning. Fine fotos ledsager teksten og hjælper godt med til senere genkendelse af kornsorterne. En gedigen fagbog til at blive klogere af.

Der findes ikke ret mange fagbøger om emnet for aldersgruppen 6-9 år. Der er dog Eriks havreKornbogen om landmanden Erik, som dyrker havre og den lidt ældre fagbog Kornbogen om Mads, som bor på en økologisk gårdDer findes ikke ret mange fagbøger om emnet for aldersgruppen 6-9 år. Der er dog Eriks havre om landmanden Erik, som dyrker havre og den lidt ældre fagbog om Mads, som bor på en økologisk gård.