Bøger / skønlitteratur / roman

Korsaren


Beskrivelse


Kaptajn Cabrillo og hans mandskab bliver effektive aktører med højteknologiske våben i et internationalt og voldsomt opgør mellem muslimske terrorister og flere lande i et intenst opgør mellem fredsinitiativer og religiøse/politiske interesser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. aug. 2011

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 15. aug. 2011

Er læselysten til international spændingsunderholdning, så er Cussler en kendt leverandør - og således også denne gang, og formidling er ikke specielt nødvendig.

Cussler er velkendt som håndværksmæsslg sikker leverandør af intense internationale plot, og fortsætter her sagaen om Juan Cabrillo og hans håndgange mænd og kvinder på det forunderlige skib Oregon samt deres hårdhændede indgriben som aktører i sprængfarlige situationer i hele verden. Denne gang er hovedscenen Middelhavet - især Libyen. I den aktuelle religiøse/politiske situation koncentrerer plottet sig om muslimske terroristers forsøg på at tage magten og forpurre en fredsproces. Samtidig postuleres en sammenhæng med korsriddertiden og en tidlig muslimsk korsar samt arkæologers søgen efter sandheden om det. Ret traditionelt plot - en tidsmæssigt opdateret Indiana Jones krydset med James Bond og avanceret våbenteknologi - men spændende og dramatisk underholdning til et virkelighedsfrikvarter med action.

Bog nr. 4 med Cabrillo som chef for den private indsatsstyrke og helt i samme stil som de øvrige. Spændingsintensiteten og det teknologiske niveau er de samme, og der fornys ikke noget i spændingsgenren bortset fra en opdatering til nutiden og avanceret våbenteknologi.

Effektiv underholdning med action, drama og spænding for alle dollars trods et ikke helt overbevisende grundplot og ret detaljerede beskrivelser af våben samt gentagelser i et unuanceret sprog. Men spændende for især mandlige læsere og fans af 007.