Bøger / skønlitteratur / roman

Korsfarers kors


Beskrivelse


Krimi fra Louisiana, hvor Dave Robicheaux under efterforskningen af en række brutale kvindemord kommer på sporet af en pige fra hans og lillebroren Jimmies fælles fortid i 1958.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Per Månson

2007

Burke har efterhånden to gode krimiserier at skrive på. Korsfarers kors er i den oprindelige om den tidligere Louisiana-strømer Dave Robicheaux, der ernærer sig som tørlagt alkoholiseret privatdetektiv. Sammen med lillebroren Jimmie mødte han i 1958 den lidt ældre Ida, som Jimmie falder for og vil redde ud af prostitution, men som på flugtdagen bliver bortført. I nutiden kommer Dave på sporet af hende igen i forbindelse med en sag om en brutal seriemorder, og han genansættes ved politiet. Sagen bliver dog ret personlig for ham og hans nærmeste, idet han genererer områdets absolutte spidser. Burke har nok ry for at være macho-forfatter, og hans bøger er også voldelige, men de rummer også stor poesi og en sammenhæng mellem naturens kræfter og handlingen, som man ikke ser i mange krimier. Det er sydsatsstemning, der oser af cajun og skaldyr, der er kærlighed og galskab - alt i et blomstrende sprog, der også burde kunne gøre femikrimi-læserne bløde i knæene.


litteratursiden.dk

d. 5. feb. 2007

af

af

Beth Høst

d. 5. feb. 2007

Vi er i Louisianas delta, her er lovløshed og dampende varme, horekasser og mafiabosser. Privatdetektiven Dave Robicheaux kommer ud i et korstog mod egne dæmoner og gamle fjender. Det er en dejlig syd...


Jyllands-posten

d. 4. jan. 2007

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 4. jan. 2007


Weekendavisen

d. 19. jan. 2007

af

af

Joakim Jakobsen

d. 19. jan. 2007