Bøger / faglitteratur

Kort & godt om børn & angst


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. mar. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 19. mar. 2020

"Didaktik" henvender sig til undervisere, studerende og personer, der tilrettelægger andres faglige udvikling og arbejder med mennesker i læreprocesser. Bogen konkretiserer, hvad didaktik er for noget. "Børn og angst" henvender sig til fagprofessionelle, der arbejder med børn og unge i hverdagen og til forældre. Bogen definerer hvad angst er og hvordan det kommer til udtryk.

Hensigten med "Didaktik" er at give en viden om didaktikkens fokus på undervisning og læring. Almendidaktikken og fagdidaktikken beskrives. Den didaktiske trekant præsenteres - et kapitel handler om didaktikkens historie og tradition i en dansk kontekst, og de teorier og pædagogiske tænkere, som har præget dansk skoletænkning beskrives. "Børn og angst" gennemgår de mest almindelige angstlidelser hos børn og forsøger at forklare, hvorfor nogle børn får angst. Andre kapitler handler om, hvad der sker når angsten ikke behandles, og hvordan man forebygger angst i barndommen.

Det er to rigtig gode bøger, der er meget læsevenlige, og som i et velskrevet sprog, kort og præcist kommer til sagens kerne. I "Didaktik" er der undervejs nogle tænkepausepærer med numre på, som henviser til konkrete refleksionsspørgsmål bagest i bogen. I "Børn og angst" er der løbende gennem bogen markeret "Eksempler" som på en rigtig god måde konkretiserer det, der omtales.

"Didaktik" kan relateres til Hvad er didaktik?Støt unge med angst og "Børn og angst" til Støt unge med angst"Didaktik" kan relateres til Hvad er didaktik? og "Børn og angst" til .


Kognition & pædagogik

Årg. 30, nr. 118 (2020)

af

af

Nanna Paarup

Årg. 30, nr. 118 (2020)


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 57, nr. 4 (2020)

af

af

Gitte Odgaard

Årg. 57, nr. 4 (2020)