Bøger / faglitteratur

Kort & godt om børn & gaming


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2020

af

af

Merete Trap

d. 18. maj 2020

Er I forældre til et gamerbarn og vækker de mange timers gaming bekymring? Så er der vejledning at hente i denne udgivelse om børn og gaming, som henvender sig til forældre og andre voksne omkring børn, fx i dagtilbud.

Bogen er delt op i fire afsnit med titlerne "Gamerbarnet og verden", "Et udviklingspsykologisk overblik", "Potentialer i digital veltrænethed" og "At ændre på noget der ikke fungerer". Herunder drøftes spørgsmål som fx "bliver børn mere voldelige af at spille skydespil" og "hvordan undgår man afhængighed?" Herudover er der en introduktion til emnet gaming samt litteraturhenvisninger bagerst i bogen. Forfatterne er begge psykologer med erfaring med gamerbørn og e-sport.

Børn og deres gamingvaner fylder meget i familierne, og mange forældre brænder inde med spørgsmål og bekymringer. Her kan denne lille og overskuelige guide være til stor hjælp. Bogen er baseret på international forskning indenfor området, og modsat mange andre "stemmer i hverdagen" ser bogen også på de positive effekter af gaming. Bogen kan ses som en grundig og saglig og ikke mindst reflekterende guide, som er skrevet i et forståeligt sprog, hvor alle kan være med.

Bogen er den eneste på sit område, hvor der alene er fokus på gaming, men en anden bog om børn om digitale medier er Digital barndomKort & godt om compassion. I samme serie som herværende udgivelse findes også bl.a. Kort & godt om compassionBogen er den eneste på sit område, hvor der alene er fokus på gaming, men en anden bog om børn om digitale medier er Digital barndom. I samme serie som herværende udgivelse findes også bl.a. .


Kognition & pædagogik

Årg. 30, nr. 118 (2020)

af

af

Nanna Paarup

Årg. 30, nr. 118 (2020)