Bøger / faglitteratur

Kort & godt om depression


Beskrivelse


Information og gode råd om depressioners årsager, symptomer og behandling.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. nov. 2014

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 10. nov. 2014

Bog om depression for alle, der har eller har haft en depression, samt pårørende og andre, der gerne vil vide mere om sygdommen. Den giver svar på, hvad man selv og omgivelserne kan gøre og er også relevant for fagfolk.

Bogens forfatter er læge og professor i klinisk psykiatri - og meget andet, og han er en af landets førende eksperter indenfor depressionsområdet. I bogen forklares hvad en depression er, forskellige depressionstyper, sygdommens forløb og konsekvenser, hyppighed, årsag, behandling, psykoterapi, forebyggelse, pårørende m.v. Bogen kan anvendes som opslagsværk, uden at man behøver at læse hele bogen. Bagest i bogen er der henvisninger til mere litteratur og links om emnet. God typografi og opdelte afsnit, der gør bogen mindre tung at læse.

Bogen er kort, saglig og præcis, og den er skrevet i et letforståeligt sprog, hvor man ikke behøver forhåndskendskab til sygdommen for at forstå den. Det er en stor fordel, at bogen kan læses i "bidder", da overskuddet nok ikke er så stort, hvis man er blevet ramt af depression.

Om depression findes bl.a.: Mindfulness-baseret kognitiv terapi mod depressionLær at tackle angst og depression samt Lær at tackle angst og depressionOm depression findes bl.a.: Mindfulness-baseret kognitiv terapi mod depression samt .


Sygeplejersken

Årg. 115, nr. 3 (2015)

af

af

JB

Årg. 115, nr. 3 (2015)