Bøger / faglitteratur

Kort & godt om sorg


Beskrivelse


Forlagets beskrivelse: Hvad er sorg? Hvordan viser sorg sig, og hvordan forløber den? Kan man blive syg af sorg? Går sorg over – eller lever man med den? Og hvordan kan man bedst få hjælp, hvis man er i sorg? Hvordan kan familie og venner hjælpe – og hvornår er der brug for terapi? ”KORT & GODT OM SORG” henvender sig til dig, der oplever sorg – enten fordi du har mistet en kær person, eller fordi omstændigheder i livet betyder, at der er muligheder eller ting, du ikke kan opnå eller få. Begge dele kan udløse sorg, også selv om det er individuelt, hvordan man reagerer og på hvad. I bogen finder du viden om, hvad sorg er, hvordan de typiske sorgreaktioner viser sig, og hvordan sorg forløber. Du kan læse om sorgens påvirkning af hjernen og resten af kroppen, og om hvordan man skelner mellem den sorg, vi alle kan opleve i forbindelse med et tab, og den vedvarende sorg, der kræver terapi. Der er også gode råd om, hvad man selv kan gøre for at leve med sorgen, og hvordan man kan tale med andre om sorgen og ad den vej få hjælp og støtte. Pårørende kan også læse med, så de bedre kan hjælpe personen i sorg til at leve med tabet. Om forfatteren: Mai-Britt Guldin er psykolog, specialist i psykoterapi, godkendt supervisor og ph.d. Som psykolog har hun arbejdet med mennesker med tab og sorg i 20 år. Hun er seniorforsker og leder forskningsprogrammet Tab og Sorg og har udgivet flere bøger om sorg.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. okt. 2019

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 9. okt. 2019

Hvad er sorg og hvordan kommer man igennem en sorgperiode? Det giver denne korte og informative bog svarene på. Til dem, der gerne vil have redskaber til at forstå og tackle sorg, både som pårørende og hvis det er dig sorgen rammer.

Igennem ni kapitler, med titler som "Hvad er sorg?" og "Sorgterapi", belyser psykolog Mai-Britt Guldin sorg fra flere forskellige vinkler. Forfatteren tager udgangspunkt i den nyeste forskning. Den grundlæggende tanke er, at sorg er noget der rammer os alle, at det er et livsvilkår ved at være menneske. Sorg kan både være i forbindelse med dødsfald, store ændringer i arbejdslivet og hvis man eksempelvis ikke kan få børn. Bogen beskriver de forskellige begreber og kommer med råd til, hvordan man kan håndtere sorgen.

"Kort & godt om sorg" er en fin lille udgivelse, der kan bruges som selvhjælpsbog. Den er skarpt formidlet og hurtigt læst og man føler at den mentale værktøjskasse bliver udviet. Den rammer også følelsesmæssigt, da vi alle, på den ene eller anden måde, nu, i fortiden, eller i fremtiden, vil stifte bekendtskab med sorg og det er vigtigt at tale om det. Sorgen forsvinder aldrig helt, men man kan lære at leve med den, og man kan få hjælp. Det er bogens fornemste budskab.

Der er andre, og mere omfangsrige, bøger om sorg fx Mestring af sorgSorgterapi og Sorgterapi - den sidste er også skrevet af GuldinDer er andre, og mere omfangsrige, bøger om sorg fx Mestring af sorg og - den sidste er også skrevet af Guldin.


Ugeskrift for læger [online]

d. 6. jan. 2020

af

af

Berit Enggaard Kaae

d. 6. jan. 2020