Bøger / faglitteratur

Kort & godt om stress


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. nov. 2017

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 7. nov. 2017

Kort og klar viden om stress, gode råd til hvad man selv kan gøre, og hvor man kan få hjælp. Rettet mod alle, der føler sig stressede.

De fire forfattere til denne bog er henholdsvis læge og psykologer og har flere udgivelser om stress samt flere års praktisk og forskningsmæssig erfaring bag sig. I bogens tre første kapitler redegøres for hvad stress er, samt hvornår og hvorfor vi bliver ramt af stress. Derefter følger et afsnit om, hvad man selv kan gøre og kapitler om søvn, kost og motion. Herefter sættes fokus på arbejdspladsen, sygefravær og det at komme tilbage på arbejde igen. Forskellige behandlingsmuligheder præsenteres. Bogen indeholder også kapitler om rollen som pårørende og livet efter stress. Bagerst findes opdaterede tal omkring stress, FAQ og litteraturliste, der guider videre til mere viden om stress.

Opdateret viden om stress formidlet i et overskueligt og letlæst format. Et godt sted at starte, hvis man selv er stresset og ønsker overblik.

1. udgave af denne bog, Kort & godt om stressStress og arbejdeNye perspektiver på stress, kom i 2014, og i de indledende kapitler er der ikke de store ændringer. Men længere inde i bogen inddrages ny forskning og der fokuseres mere på arbejdspladsen og arbejdsrelateret stress end i den tidligere udgave. Desuden er talmaterialet opdateret. Vil man mere i dybden med arbejdsliv og stress kan man med fordel læse Stress og arbejde samt Nye perspektiver på stress1. udgave af denne bog, Kort & godt om stress, kom i 2014, og i de indledende kapitler er der ikke de store ændringer. Men længere inde i bogen inddrages ny forskning og der fokuseres mere på arbejdspladsen og arbejdsrelateret stress end i den tidligere udgave. Desuden er talmaterialet opdateret. Vil man mere i dybden med arbejdsliv og stress kan man med fordel læse samt Nye perspektiver på stress1. udgave af denne bog, Kort & godt om stress, kom i 2014, og i de indledende kapitler er der ikke de store ændringer. Men længere inde i bogen inddrages ny forskning og der fokuseres mere på arbejdspladsen og arbejdsrelateret stress end i den tidligere udgave. Desuden er talmaterialet opdateret. Vil man mere i dybden med arbejdsliv og stress kan man med fordel læse Stress og arbejde samt .


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2014

af

af

Mette Fersum

d. 30. apr. 2014

Hvis man føler sig stresset, og gerne vil vide mere eller læse om hvad man selv kan gøre, er denne bog oplagt.

Bogen bygger på de 3 forfatteres erfaringer, forskning og tidligere publikationer samt Stressforeningens hjemmeside. Stress er ikke en sygdom, men en tilstand og kroppens reaktion på en belastning. Oplever man tilstrækkelig stor belastning eller flere, kan man gå ned med stress, uanset hvor robust man er. Stress er et komplekst fænomen, og forskerne er ikke enige om definitionen. I denne bog beskriver de hvad stress er, hvornår man er syg af stress, og hvorfor man bliver stresset. Den handler også om vigtigheden af at få nok søvn og hvile, god kost og motion. De sidste kapitler handler om arbejdspladsen, og den der er stresset. Det er vigtigt, at man får talt med sin leder, så der er klare retningslinjer, og der er også gode råd til sygefraværssamtalen, og hvordan man får talt med sine kollegaer om det. Ligeledes er der en oversigt over gratis behandlingsmuligheder, som fx fagforeningen, sundhedsforsikring og Stressforeningen. Til sidst er der et kapitel om hvad man som pårørende kan gøre, og en FAQ med de vigtigste spørgsmål og svar om stress.

Bøgerne Rigtige mænd går også i sort, 2014, og Tæm din stress, 2014, er 2 andre nye bøger om emnet.

Er man stresset, er denne bog et godt sted at starte. Den er let læst, og det er kort og godt om stress!.