Bøger / faglitteratur

Kort & godt om vrede


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. aug. 2018

Brugsbog til de vrede om problematisk vrede og aggression, og forslag til regulering af følelser, tænkning og kropslige spændinger.

Vrede er en følelse vi alle har, men den kan blive problematisk. Indledningsvis defineres og forklares hvad vrede og aggression er, sammenkoblet med bl.a. personlighedsforskelle. Forfatteren giver eksempler undervejs, mens hun forklarer vredens natur, og dens sammenhæng med tænkning, forskellige følelser og kropslige spændinger. Hun præsenterer spørgeskemaer, hvoraf et er beregnet til udfyldelse af læseren. I den sidste del af bogen giver hun forslag til at håndtere vrede, der centrerer sig om følelsesregulering i situationen, afspænding, undersøgelse af egne følelser og empatisk tænkning. Der er også forslag til planlægning af hverdagen med henblik på afstresning. Stine Bjerrum Møller er specialpsykolog.

For de, der hurtigt tænder af, og har svært ved at kontrollere vredesudbrud og vredesadfærd er der kortfattet og præcis viden om vrede, og gode øvelser i at være opmærksom på hvad der aktiverer vrede, de underliggende følelser, samt opmærksomhed på tænkning og følelser, og en effektiv øvelse i afspænding. Øvelserne er lette at gå til, men kræver vedholdenhed.

Der findes andre selvhjælpsbøger om håndtering af vrede, bl.a. Slip vredenAt overvinde vrede og irritation om at skabe et bedre liv med Acceptance og Commitment Therapy, og At overvinde vrede og irritation, der bygger på kognitiv adfærdsterapiDer findes andre selvhjælpsbøger om håndtering af vrede, bl.a. Slip vreden om at skabe et bedre liv med Acceptance og Commitment Therapy, og , der bygger på kognitiv adfærdsterapi.


P [online]

d. 10. okt. 2018

af

af

Birgitte Sølvstein

d. 10. okt. 2018