Bøger / skønlitteratur til børn / noveller

Kosmisk kaos


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med kampagnen "Læselyst - 3 Ministeriers Kampagne om Børn og Bøger".

Noveller. En samling af 28 noveller skrevet af unge i alderen 13-16 år på Brønderslev forfatterskole årgang 2013. Alle emner tager udgangspunkt i de unge forfatteres egen hverdag og omhandler alt fra gys, kærlighed og autisme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2013

af

af

Christine Christensen

d. 19. dec. 2013

To udgivelser fra dette års forfatterskole i Brønderslev henvender sig til andre skrivende og fortællende unge og til voksne, der ønsker at orientere sig i, hvad der rører sig blandt børn og unge lige nu. Kan også bruges i danskundervisningen ifm. emne om skrivning og litteratur.

To udgivelser fra Brønderslev forfatterskole giver en gruppe unge forfatteres og illustratorers bud på noveller og poetry slam-tekster anno 2013. Kosmisk kaos indeholder 28 noveller skrevet af unge mellem 13 og 16 år. En lille bitte brand 16 poetry slam digte af 14-20-årige lyrikere. Det er imponerende hvad de unge talenter har fået ud af sproget, både skriftligt og indholdsmæssigt er det et billede af de unges hverdag og problematikker. Der er mange dystre emner, mange inkompetente voksne, men også meget kærlighed og håb. Kvaliteten er svingende, men især flere af poetry slam-teksterne er rigtig gode. Forsiderne kræver formidling.

Hvert år udgives forskellige samlinger skrevet af børn og unge. Denne minder mest om tidligere års udgivelser fra Brønderslev men kan også sammenlignes med Tanker om tid en novellesamling udgivet ifm. en konkurrence eller Syndefaldet og andre historier en novellesamling fra "Vild med Ord Festivalen" i Aarhus.

To antologier af unge forfattertalenter, der har arbejdet med noveller og poetry slam på Brønderslev forfatterskole. Kan bruges af andre skriveinteresserede unge og til arbejdet med tekster og det at skrive i udskoling og gymnasium.