Bøger / faglitteratur / opskrifter

Kostmetologisk ernæring : spis dig til en smuk og hud - fri for rynker, psoriasis og akne


Beskrivelse


Om kostens betydning for hudens trivsel, og om hvordan man kan spise sig til en flottere hud og gennem kosten forebygge og bekæmpe aldringstegn, akne og psoriasis. Med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 27. mar. 2018

En bog om kostens betydning for hudens trivsel. Til læsere, der ønsker at spise sig til en flottere hud og gennem kosten forebygge og bekæmpe aldringstegn, akne og psoriasis.

Forfatteren er kosmetolog og professionsbachelor i ernæring og sundhed. I denne bog introducerer hun begrebet KOSTmetologisk ernæring, der omhandler sammenhængen mellem kost og hudens trivsel. Første del af bogen handler om hudens opbygning og om de udefrakommende faktorer, der påvirker huden, samt kostens betydning for kroppens velbefindende. De næste kapitler handler om forebyggelse af henholdsvis hudens aldring, akne og psoriasis. Hvert af disse kapitler indeholder informationer om vigtige vitaminer, der har indflydelse på de forskellige hudproblemer, forslag til sunde fødevarer, madplaner, opskrifter til morgenmad, frokost og aftensmad m.m. Sidst i bogen følger afsnit med opskrifter på mellemmåltider, et kapitel om motivation og interviews med kvinder, der har levet efter bogens principper i en måned. Illustreret med skemaer samt fotos. Bagerst litteraturliste og linksamling.

Bogen giver en overskuelig og grundig introduktion til hudens sundhed og en detaljeret beskrivelse af hvilke vitaminer og stoffer, der påvirker huden. Opskrifterne er nemme at gå til.

Thorbjörg Hafsteinsdottir har udgivet Den ultimative antiage-guide, der også har fokus på kostens betydning for huden, men mest i forhold til hudens aldring.