Bøger / faglitteratur / essays

Kovendinger : liv i sproget


Beskrivelse


Essays om finurlige ord og vendinger i det danske sprog, som ofte har en helt anden oprindelse, end vi går og tror.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. nov. 2016

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 24. nov. 2016

En række korte essays om finurligheder i det danske sprog. Til den pensionerede dansklærer eller den sprogligt interesserede.

Hvad har frugten med udtrykket pæredansk at gøre og hvor stammer ordet boulevard fra? Disse og mange andre ord og vendinger fra det danske sprog, bliver dissekeret og bygget op igen, så den egentlige afstamning af ordet bliver tydelig. Appelsin betyder fx æble fra Kina og udtrykket stammer helt tilbage fra slutningen af 1700-tallet. Det danske sprog er evigt foranderligt, og bedst som man tror, at man har forstået betydningen af et ord, ændre det sig. Forfatteren til bogen, Johannes Nørregaard Frandsen, født 1949, er professor og leder af H.C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet.

En uformel samling essays om nogle af de vendinger og ord vi ofte tager i vores mund og som har en helt anden betydning eller afstamning end vi går og tror. Den handler ikke om grammatik og korrekt udtale og det gør den oplagt til fritidslæsning. Det er ganske interessant og underholdende læsning.

SprogdoktorenHvor går gransen? omhandler samme emne, nemlig finurligheder i sproget. Udgivelser af Jørn Lund, senest Hvor går gransen? kan også sammenlignes med denne udgivelseSprogdoktoren omhandler samme emne, nemlig finurligheder i sproget. Udgivelser af Jørn Lund, senest kan også sammenlignes med denne udgivelse.