Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Kræft æde mig - nej!


Beskrivelse


Charlotte Bircows (f. 1961) fortælling om det at få konstateret brystkræft og om, hvordan hun midt i krisen genvandt kontrollen over sin tilværelse. Om udfordringerne fra hun modtog budskabet, til hun afsluttede sin sidste behandling på hospitalet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 11. maj 2012

Bogen er først og fremmest til andre brystkræftramte, men vil nok interessere en større kreds af mennesker, der kender Charlotte Bircow som fitnessinstruktør, coach og tidligere danser.

Charlotte Bircow, kendt i bibliotekerne for sine fitness-dvd'er og flere bogtitler, fik i 2011 konstateret brystkræft. Det var et stort chok for hende ikke mindst på grund af hendes forbilledlige livsstil. Så hvorfor? Det spørgsmål må alle brystkræftramte stille sig. Charlotte når frem til, at ingen kan vide sig sikker, når det gælder kræft, vigtigt er det at fralægge sig skyldfølelsen. Den kan ikke bruges til noget. Når man er ramt, er det af stor betydning, at man er i god form og arbejder på at bevare den under forløbet. Faktisk siger hun ikke, at man skal gøre sådan, men det var hendes måde at komme igennem. Hun troede i starten, hun kunne undgå kemo og hårtab, men den gik ikke. Vi følger hendes behandlinger og refleksioner undervejs i forløbet, som slutter optimistisk. Bagest nogle pep-kapitler, motion, kost og psyke. God forside, der prydes af Charlottes nøgne, tørklædeklædte ansigt.

Der findes efterhånden mange beretninger om brystcancerforløb. Klædt af : en fortælling om kræft, håb & kærlighed, 2010 er af en anden stærk kvindeprofil.

Så selvom vi ikke ligefrem mangler selvbiografiske bøger om brystkræft, vil Charlotte Bircows bog sikkert blive efterspurgt, dels fordi kvinder til stadighed har brug for at spejle sig i lidelsesfæller, og dels fordi hun er et kendt ansigt i offentligheden.


Jyllands-posten

d. 13. apr. 2012

af

af

Katrine Sommer Boysen

d. 13. apr. 2012