Bøger / faglitteratur / kogebøger

Kræs : førstehjælp til familier med kræsne børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 6. juni 2011

En inspirationsbog til forældre med kræsne børn, der gerne vil have både teori og praksis for at kunne hjælpe børnene videre.

Er kræsenhed arvelig? Det og meget andet kan man finde svar på i denne bog om kræsne børn. Den første tredjedel består af teoretisk stof omkring kræsenhed. Hvorfor er børn kræsne? Sådan fungerer smagssansen samt tips, tricks og bud til kræsenramte børnefamilier. Resten af bogen er bud på madopskrifter, der (forhåbentlig) vil fange børnenes smagsløg. Der er opskrifter på: snacks og drikke, morgenmad, suppe, aftensmad, frokost og madpakker, boller og kager. Bagest et register. Den teoretiske del kan være en god hjælp til forældre med kræsne børn - man beroliges i hvert fald med at det ikke er skadeligt, og at det som oftest forsvinder med alderen. Opskrifterne er lette at følge og ser lækre ud, men der er ikke noget nyt ved dem. Forfatteren er tekstforfatter, og vi kender hende bl.a. fra bogen Leg med din baby fra 2005.

Vi har ikke nogen nyere bog på dansk om kræsne børn. Der findes en del artikler, men ikke noget samlet. Denne udgivelse er et godt bud på både teori, praksis og opskrifter for familier med kræsne børn.

En inspirerende og farverig letlæst bog om kræsenhed for forældre med kræsne børn i familien.