Bøger / faglitteratur

Kragefugle


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2013

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 10. dec. 2013

Som de andre hæfter i serien Natur og museum henvender dette sig også til natur- og især fugleinteresserede voksne og unge.

Allan Guido Nielsen, der tidligere har skrevet om andre fuglefamilier, Spætter og Mejser, i samme serie, fortæller her om en anden udbredt men måske også lidt undseelig fuglefamilie. Kragefamilien er med sine i alt 124 arter på verdensplan en af de mere udbredte. Nielsen koncentrerer sig om de 8 forskellige arter, der hører til her i landet. Først fortæller han i nogle brede artikler om kragefuglenes liv og adfærd, men han kommer også ind på deres optræden i kulturhistorien, hvor vi nok især kender ravnen som en af de større rolleindehavere. Derefter beskriver han kort de 8 danske arter i en kort form, der ligger tæt på de generelle fuglebøgers. Alt er skrevet og formidlet ligefremt og letforståeligt. Da hæftet samtidig er illustreret med gode skarpe farvefotos opfylder bogen sin opgave: at levere en grundig, dækkende og engageret indsigt i kragefamiliens biologi, udbredelse og levevis.

Hæftet ligger, hvad angår beskrivelserne af de 8 kragearter pænt på linje med, hvad mange generelle fuglebøger som fx Politikens store fuglebog, men er med sine indledende afsnit om levevis og vaner mere omfattende og bredere informativ.

Udmærket og dækkende bog om (især) de 8 kragearter, der lever her i landet.