Bøger / skønlitteratur / roman

Kragemanden : krimi


Beskrivelse


Krimi. Christian Falk har et andet syn på psykiatri end sin chef. Da en patient flygter fra sygehuset og en pige bliver fundet myrdet, kommer Christian på sporet af en seriemorder, der har en sær tilknytning til krager.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2017

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 3. mar. 2017

Forkvaklede familier, døde engle, psykiatri og krager - det hele hænger sammen. Makaber krimi til dem, der kan lide seriemorderisk spænding. 2. del af krimiserien om Christian Falk.

Krimiplottet indledes med fundet af en myrdet pige i Århus, smukt arrangeret i garagen til familiens hundekennel, og med fjernet ansigt. En kragefigur dukker op, en psykiatrisk patient forsvinder og psykiateren Christian Falks gode ven i politiet bliver slået ihjel. Christian er på kant med sin chef på sygehuset, og mens sporene til den uhyggelige seriemorder begynder at samle sig, bl.a. med tråde til hans egen far, indleder han et forhold til sin tiltrækkende nye nabo, Emma.

Spændende og makaber krimi, der læses i eet stræk og tager en interessant diskussion om psykiatrisk praksis op. Der optræder nogle fejl i fx tidsberegning og nogle personer fremstår mest som skabeloner. Men jeg synes godt om den ukonventionelle hovedperson og at bogen byder på mere end ren krimiunderholdning.

2. del af serien kan evt. læses uafhængigt af forgængeren Brændte sjæleHilsner fra de dødeDer hænger en engel alene i skovenPlaceboÉn gang morder. Hovedpersonen kan minde om Axel Sten fra Jesper Steins krimier. Seriemordere med smag for pigebørn er ikke et ukendt tema og ses bl.a. i Hilsner fra de døde og Der hænger en engel alene i skoven. I Placebo og Én gang morder er hovedpersonen ligeledes psykiater2. del af serien kan evt. læses uafhængigt af forgængeren Brændte sjæle. Hovedpersonen kan minde om Axel Sten fra Jesper Steins krimier. Seriemordere med smag for pigebørn er ikke et ukendt tema og ses bl.a. i og Der hænger en engel alene i skoven. I Placebo og Én gang morder er hovedpersonen ligeledes psykiater2. del af serien kan evt. læses uafhængigt af forgængeren Brændte sjæle. Hovedpersonen kan minde om Axel Sten fra Jesper Steins krimier. Seriemordere med smag for pigebørn er ikke et ukendt tema og ses bl.a. i Hilsner fra de døde og . I Placebo og Én gang morder er hovedpersonen ligeledes psykiater2. del af serien kan evt. læses uafhængigt af forgængeren Brændte sjæle. Hovedpersonen kan minde om Axel Sten fra Jesper Steins krimier. Seriemordere med smag for pigebørn er ikke et ukendt tema og ses bl.a. i Hilsner fra de døde og Der hænger en engel alene i skoven. I og Én gang morder er hovedpersonen ligeledes psykiater2. del af serien kan evt. læses uafhængigt af forgængeren Brændte sjæle. Hovedpersonen kan minde om Axel Sten fra Jesper Steins krimier. Seriemordere med smag for pigebørn er ikke et ukendt tema og ses bl.a. i Hilsner fra de døde og Der hænger en engel alene i skoven. I Placebo og er hovedpersonen ligeledes psykiater.


litteratursiden.dk

d. 10. maj 2017

af

af

Lene Jensen

d. 10. maj 2017

Lås døre og vinduer, før du stifter bekendtskab med Kragemanden. Særligt hvis du har mindreårige døtre og bor i Aarhus-området. Denne anden bog om psykiateren Christian Falk, der ind imellem arbejder ...