Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Kragens kald


Beskrivelse


Et nyt og farligt stof udvikles i Ketterdam og hvis ikke udbredelsen af det stoppes, kan det få uoverskuelige konsekvenser. En person kan stoppe det, han er bare fange på et topsikret isfort. Der er brug for eksperter til at befri ham, derfor får Kaz Brekker et tilbud han ikke kan afslå.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2018

af

af

Charlotte Jakobsen

d. 1. feb. 2018

Et nyt og farligt stof udvikles i Ketterdam og hvis ikke udbredelsen af det stoppes, kan det få uoverskuelige konsekvenser. En person kan stoppe det, han er bare fange på et topsikret isfort. Der er brug for eksperter til at befri ham, derfor får Kaz Brekker et tilbud han ikke kan afslå. Til læsere af noir fantasy, fra 13 år.

Kaz er leder af banden Dregs i Ketterdam. Han er løgner, tyv, dødbringende med både stok og våben og han er ekspert i at opsnuse oplysninger folk helst vil holde for sig selv og udnytte det i forretningsøjemed, kort sagt lidt af et kriminelt geni. Konkurrencen med de rivaliserende bander er hård, der kæmpes om territorier, magt, penge, alt. Da Kaz en dag får et mission fra en af byens handelsmænd om at befri en fange fra et uindtageligt isfort, slår han til. Det vil gøre ham og de medlemmer af Dregs han udvælger til missionen helt afsindigt rige. Hvis de klarer det. Turen er lang og farefuld, de møder modstand fra alle kanter og isfortet er uindtageligt. Eller er det?.

Velskrevet og fængende fantasy, velkomponeret og gennemtænkt historie, der formår at holde læseren fanget hele vejen igennem.

Minder om serien "Grisha" af samme forfatter hvor Grisha - pigen og mørkningenSpektrum - leoniderneHeksejægerens lærling er 1. bog, begge handlinger foregår i samme univers, men ikke på samme tidspunkt. Af andre forfattere kan spektrum serien af Nanna Voss hvor Spektrum - Leoniderne er 1. bind nævnes og Joseph Delaneys serie "Wardstenen", hvor Heksejægerens lærling er 1.bindMinder om serien "Grisha" af samme forfatter hvor Grisha - pigen og mørkningen er 1. bog, begge handlinger foregår i samme univers, men ikke på samme tidspunkt. Af andre forfattere kan spektrum serien af Nanna Voss hvor Spektrum - Leoniderne er 1. bind nævnes og Joseph Delaneys serie "Wardstenen", hvor Heksejægerens lærling er 1.bindMinder om serien "Grisha" af samme forfatter hvor Grisha - pigen og mørkningen er 1. bog, begge handlinger foregår i samme univers, men ikke på samme tidspunkt. Af andre forfattere kan spektrum serien af Nanna Voss hvor Spektrum - Leoniderne er 1. bind nævnes og Joseph Delaneys serie "Wardstenen", hvor er 1.bind.


litteratursiden.dk

d. 27. feb. 2018

af

af

Pia Bechmann

d. 27. feb. 2018

Bardugo indskriver sig i fantasygenrens fornemmeste historiebog med en mørk fortælling om seks farlige forbrydere, der får til opgave at begå et tilsyneladende umuligt kup. ’Kragens kald’ er en ren o...


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 4 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 4 (2018)